Yeşiller Partisi: Bu tür trajediler kaçınılmaz değildir

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu, Türkiye'de maden ve enerji sektöründe güvenlik ve çevre problemlerine karşı yasal düzenleme yapılmasını istedi.Yeşiller Grubu Eş Başkanı Rebecca Harms ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Yeşiller Partisi: Bu tür trajediler kaçınılmaz değildir

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu, Türkiye'de maden ve enerji sektöründe güvenlik ve çevre problemlerine karşı yasal düzenleme yapılmasını istedi.

Yeşiller Grubu Eş Başkanı Rebecca Harms ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Hélène Flautre tarafından yapılan ortak açıklamada, 232 madencinin ölüm haberinin büyük üzüntüyle haber alındığı belirtildi. Ölenlerin ailesine başsağlığı dileyen siyasetçiler, daha fazla canın kurtarılmasına odaklanılmasını istedi.

Soma'da kazanın meydana geldiği madenin daha önce Türk Parlamentosu'nda tartışma konusu olduğunu hatırlatan Yeşiller yetkilileri, maden ocağının özelleştirilmesinin ardından güvenlik konusunda gelen şikayetlere değindi. Ortak açıklamada, "Kaza soruşturma raporu, bu feci kazadaki sorumlulukları ayrıntılı olarak ortaya koymalı. Ayrıca sendikanın zayıflatılmasının ve kâr elde etme şehvetinin çalışma şartlarının kötüleştirip madencilerin hayatlarını tehlikeye atıp atmadığı da incelenmeli. Ölenlerin ailelerine gerekli tazminat ödenmeli." denildi.

Açıklamada ayrıca, Türkiye'de maden ve enerji sektöründe güvenlik ve çevre problemlerine karşı acilen Avrupa standartlarında yasal düzenlemeler yapılması ve sıkı denetim getirilmesi istendi. "Bu tür trajediler kaçınılmaz değildir ve tekrar edilmesine izin verilemez." ifadelerine yer verildi. CİHAN

Yorumlar