Türkiye, Dünya Müzik Eğitimi Konferansı’na ev sahipliği yapacak

Dünya Müzik Eğitimi Birliği (ISME) tarafından organize edilen "Müzik Eğitimi Konferansı"nın 33.sü, Temmuz 2018’de İstanbul’da gerçekleşecek. Dünyanın en önemli müzik organizasyonlarından biri olan bu etkinlik, dünyaca ünlü müzik...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, Dünya Müzik Eğitimi Konferansı’na ev sahipliği yapacak

Dünya Müzik Eğitimi Birliği (ISME) tarafından organize edilen "Müzik Eğitimi Konferansı"nın 33.sü, Temmuz 2018’de İstanbul’da gerçekleşecek. Dünyanın en önemli müzik organizasyonlarından biri olan bu etkinlik, dünyaca ünlü müzik eğitimcileri, sanatçı ve müzik severleri İstanbul’da bir araya getirecek.

Geçtiğimiz günlerde Brezilya’nın Porto Alegre şehrinde gerçekleşen son konferansta, bir sonraki etkinliğin Türkiye’de yapılmasına karar verildi.

UNESCO’nun çağrısı üzerine ilk kez, 1953’de toplanan ISME, dünyanın farklı şehirlerinde 2 yılda bir “Dünya Müzik Eğitimi Konferansı” düzenliyor. Başta müzik eğitimcileri olmak üzere, müziğin farklı alanlarında uzmanlaşmış delegeler, sanatçı veya öğrencilerden oluşan ortalama 1500-3000 kişi bu konferanslara katılıyor.

Brezilya konferansında ise Türkiye’yi, ISME ulusal ortağı Müzik Eğitimcileri Derneği (MÜZED) temsil etti. Oturumlarda ve toplantılarda MÜZED Uluslararası İlişkiler Sekreteri Prof. Dr. Uğur Alpagut, MÜZED üyesi Prof. Abdullah Uz, Johns Hopkins Universitesi Peabody Konservatuarı Öğretim Üyesi Dr. Serap Bastepe-Gray ve İzmir’li müzisyen Maria-Rita Epik hazır bulundu.

Müzik dünyasını heyecanlandıran Türkiye konferansı için seçilecek temanın, Aşık Veysel’e ithafen “Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece” olması öngörülüyor. CİHAN

Yorumlar