Türk ve Yunan öğrencilerden 'yardımlaşma' konulu fotoğraf yarışması

Yunanistan’ın başkenti Atina’da "Bugünü Fotoğraflarken" adlı fotoğraf sergisi açıldı. Atina Arsakio Psihiko ve İstanbul Fatih Koleji lise öğrencileri arasında düzenlenen fotoğraf yarışması sonucu 22 Yunan ve 22’de Türk öğrenci...

Google Haberlere Abone ol
Türk ve Yunan öğrencilerden 'yardımlaşma' konulu fotoğraf yarışması

Yunanistan’ın başkenti Atina’da "Bugünü Fotoğraflarken" adlı fotoğraf sergisi açıldı. Atina Arsakio Psihiko ve İstanbul Fatih Koleji lise öğrencileri arasında düzenlenen fotoğraf yarışması sonucu 22 Yunan ve 22’de Türk öğrenci tarafından çekilen toplam 44 fotoğraf, 3 gün boyunca görülebilecek. Fotoğrafların satışından elde edilecek gelir ise yetimhaneye bağışlanacak.

‘Sevgi, yardımlaşma ve dayanışma’ mesajlarının öğrencilerin objektifleri vasıtasıyla verilmesi amaçlanan proje kapsamında, komşu ülke Yunanistan’ın 1836’da kurulan en köklü ve itibarlı lisesi Arsakio Psihiko ile Türkiye’nin en başarılı okulları arasında yer alan İstanbul Fatih Koleji öğrencileri, bugünü ve hayal ettikleri bir dünyayı fotoğraf karesine yansıttı. Atina’da dün akşam gerçekleşen "Bugünü Fotoğraflarken" adlı sergi açılışına, Türkiye’den Fatih Koleji Genel Müdürü Levent Eyüboğlu ile Müdür Necati Orhan da katıldı.

ÖĞRENCİ FOTOĞRAFLARI ÖNCE ATİNA SONRA İSTANBUL’DA SERGİLENECEK

Yarışmanın jürisi olarak usta fotoğrafçılar Maro Kouri ve Selahattin Sevi görev yaparken, Atina Arsakio Psihiko Lisesi ve İstanbul Fatih Koleji öğrencilerinin çektiği 22’şer fotoğraf sergilenmeye hak kazandı. Yunanistan’dan birinciliği "Hermes Uçtu" adlı fotoğrafıyla Dimostenis Mellos, Türkiye’den ise "Kuşlar gibi özgür" adlı karesiyle Beyzanur Evli kazandı.

Toplam 44 fotoğraf, 3 gün boyunca Atina’da ‘Stoa Tou Vivliou’ adlı salonda sergilenecek. Fotoğraflar 20-21-22 Mayıs tarihlerinde ise İstanbul’da fotoğrafseverlerin beğenisine sunulacak.

Yarışmada en iyi kareyi çeken öğrenciler, velileri ile birlikte İstanbul ve Atina’da 5’er gün tatil yapma ödülü kazandı. Arsakio Psihiko Lisesi’ndeki yarışmada birincilik kazanan Dimostenis Mellos, komşu ülkeden Fatih Koleji öğrencileri ile ortak bir projede yer almaktan ve İstanbul gezisi ödülü kazanmaktan mutlu olduğunu ifade etti.

Üç gün sergilenecek olan fotoğrafların satışından elde edilecek gelir, Atina ve İstanbul’daki yetimhanelere öğrenci ve okul yöneticilerinin katılımı ile teslim edilecek.

BİTSİ: FATİH KOLEJİ İLE İŞBİRLİĞİMİZİ ARTTIRMAK İSTİYORUZ

Ev sahibi okul Arsakio Psihiko Müdürü Epaminonda Bitsi, sergi açılışında yaptığı konuşmada, Arsakio ve Fatih Koleji öğrencileri arasında düzenlenen fotoğraf yarışmasının barış ve dayanışmaya yaptığı katkıyı vurguladı. "Gençler yarının teminatıdır." diyen Bitsi, "Barış ve huzurlu bir gelecek adına iki ülke öğrencilerinin ortak projelerle buna en anlamlı katkıyı sunduklarını" söyledi. Fatih Koleji ile yaptıkları işbirliğine teşekkür eden Bitsi, "bundan sonra da daha başka ve kalıcı çalışmalarla kurulan bu diyalogu" sürdüreceklerini kaydetti.

EYÜBOĞLU: KOMŞU ÜLKE ÖĞRENCİLERİ GELECEĞE UMUTLA BAKMALI

Atina’daki sergi açılışında konuşan Fatih Koleji Genel Müdürü Levent Eyüboğlu da, iki ülkenin saygın eğitim kurumlarına devam eden öğrencilerin katıldıkları fotoğraf yarışmasının iletişim ve anlayışa yapacağı katkının altını çizdi. “Komşu iki ülkenin geleceği nesiller, aynı proje etrafında yardımlaşma ve dayanışma mesajı veriyor.

Bu alkışlanması gereken bir çaba.” diyen Eyüboğlu, “Çekilen fotoğraflardan öğrencilerin geleceğe dair hayallerinin ne denli büyük ve umut vaat ettiği açıkça görülüyor.” ifadelerini kullandı. İki ülke öğrencilerinin eğitim vasıtasıyla çok daha güzel, önyargı ve gerginlikten uzak bir gelecek inşa edeceklerine inandığını kaydeden Fatih Koleji Genel Müdürü Eyüboğlu, Atina’da kendilerine gösterilen misafirperverliğe teşekkür etti.

ROUSOUNELİ: HALKLARIN DAYANIŞMASI ÖĞRENCİLERLE DAHA FAZLA ANLAM KAZANIR

Proje sorumlularından Evi Rousouneli ise maddiyatın arttığı, sevgi, yardımseverlik ve fedakârlık gibi değerlerin modernleşme adına zayıfladığı düşüncesi fikrinden projenin doğduğunu söyledi. “Yunanistan ve Türkiye halklarının farklılıktan çok ortak noktaları daha fazla” diyen Rousouneli, “Öğrencilere halkların dayanışmasının anlamını, yaşadıkları dünya ve yarına dair gönüllerinde taşıdıkları umudu yansıtma fırsatını fotoğraflar çekerek vermek istedik.” dedi. Rousouneli, iki okul öğrencilerinin yarına dair ümitvar olmak gerektiğini gösterdiklerini de söyledi.

Konuşmaların ardından Fatih Koleji Genel Müdürü Levent Eyüboğlu, Arsakio Psihiko Müdürü Epaminonda Bitsi ile proje sorumlularından Evi Rousouneli’ye günün anısına tablo hediye etti.

Arsakio Psihiko Lisesi Müdür Yardımcısı Sofia Raptaki ise okullarının tarihçesinin anlatıldığı bir video sunumu yaptı. Konuşmaların ardından iki okul yöneticileri, veliler, işadamları, öğrenciler ve davetliler sergiyi gezdi. CİHAN

Yorumlar