Türk turistler Moskova’yı sevdi

Bu yılın ilk 3 ayında 35 bin Türk turistin Rusya’nın başkenti Moskova’yı ziyaret ettiği açıklandı. Bir ay süreli ziyaretlerde vizelerin kalkması ile Türk turistler ziyaretçi sırlamasında ilk 3’e girdi.Moskova Belediyesi’ne bağlı...

Google Haberlere Abone ol
Türk turistler Moskova’yı sevdi

Bu yılın ilk 3 ayında 35 bin Türk turistin Rusya’nın başkenti Moskova’yı ziyaret ettiği açıklandı. Bir ay süreli ziyaretlerde vizelerin kalkması ile Türk turistler ziyaretçi sırlamasında ilk 3’e girdi.

Moskova Belediyesi’ne bağlı Moskova Turizm Komitesi (Moskomturizm), Rusya’ya en fazla gelen yabancı turistlerle ilgili rakamları açıkladı. Moskomturizm’e göre, Moskova’ya en fazla gelen Çin vatandaşları. İlk 3 ayda 62,7 bin Çinli Moskova’yı ziyaret etmiş. İkinci sırada Alman turistler (57,8 bin kişi) geliyor.Moskomturizm, Türk turistlerin üçüncü sırada yer aldığını kaydederek, ilk 3 ayda 35 bin 500 Türk vatandaşının Moskova’yı ziyaret ettiğini açıkladı.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Başkan Yardımcısı Grigori Sarişvili, son dönemlerde Rusya'ya gelen Türk turist sayısının artmasından çok memnun olduklarını ifade etti..

Rusya’ya gelen turist sayısında Türk turistlerin de önemli katkı sağladığına işaret eden Rosturizm Başkan Yardımcısı, “Rusya’ya 2013 yılında turist vizesiyle gelen yabancı vatandaş sayısı yaklaşık 2,5 milyon. Bu bakkamlara baktığımızda gelen turistlerin yaklaşık yüzde 10’u Türkiye vatandaşlarının oluşturduğunu görüyoruz. Türklerin eski yıllara göre fazla sayıda gelmesi bizi çok memnun ediyor. Tabii ki daha fazla gelmesi için Rosturizm olarak genel çalışmalar yapıyoruz. Türkler henüz Rusya’yı yeterince keşfedemedi.” Şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar