Türkî Amerikan Birliği’nden ABD Kongresi’nde iftar yemeği

ABD'de faaliyet gösteren çok sayıda Türk derneğinin çatı kuruluşu Türkî Amerikan Birliği (TAA), ABD Kongresi’nde iftar yemeği verdi. Bu yıl ikinci kez düzenlenen iftar yemeğine aralarında milletvekilleri ve Kongre çalışanlarının olduğu...

Google Haberlere Abone ol
Türkî Amerikan Birliği’nden ABD Kongresi’nde iftar yemeği

ABD'de faaliyet gösteren çok sayıda Türk derneğinin çatı kuruluşu Türkî Amerikan Birliği (TAA), ABD Kongresi’nde iftar yemeği verdi. Bu yıl ikinci kez düzenlenen iftar yemeğine aralarında milletvekilleri ve Kongre çalışanlarının olduğu çok sayıda seçkin davetli katıldı. Yemekte birlik ve dostluk mesajları verildi.

ABD Temsilciler Meclisi’nde bulunan iki Müslüman milletvekilinden biri olan Andre Carson programda yaptığı konuşmada, Kongre’de iftar programı düzenlenmesi dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İster Türk, ister Arap, ister Afrikalı ve ister Güney Asyalı olsun herkesin insan ve Allah’ın yarattığı bireyler olduğunu ifade eden Carson, “İftar programları farklı kültürler ve inançlardaki insanların bir araya gelmesini ve İslam hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlıyor.” dedi.

İftar yemeğinde Andre Carson’un yanı sıra Missouri Milletvekili Emanuel Cleaver, New York Milletvekili Yvette Clarke, Teksas Milletvekili Sheila Jackson Lee, Teksas Milletvekili Al Green ile Florida Milletvekili Joe Garcia’da hazır bulundu. Programda ayrıca milletvekilleri Andre Carson ve Sheila Jackson Lee’ye desteklerinden dolayı ödül verildi.

CİHAN

Yorumlar