Tuğgeneral Asiri: Husiler Aden'e Doğru İlerliyor

Koalisyon Güçleri adına izahat yapan Tuğgeneral Ahmet Asiri, Husiler'in Aden'e doğru ilerlediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Tuğgeneral Asiri: Husiler Aden'e Doğru İlerliyor

Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'e yapılan hava operasyonlarının üçüncü gününde koalisyon güçleri hesabına Tuğgeneral Ahmet Asiri, izahat yaptı. Husi milislerin Aden'e doğru devinim etmeye devam ettiklerini belirten Asiri, operasyonların devam ettiğini aktardı.

'UÇAKLARI YEMEN ORDUSUNDAN ELE GEÇİRDİLER'

Husi milislerin isimlendirilen bir askeri oluşumlarının olmadığını dile getiren Tuğgeneral Asiri, 'Milislerin uçağının olduğunu tarihte hiç duymadık. Ellerindeki askeri malzemeler ve uçakları Yemen ordusundan ele geçirdiler. Bu malzemelerle cumhurbaşkanının bulduğu yere saldırdılar, bu nedenden operasyonun ilk gününde bu uçaklar imha edildi.' gibi konuştu.

'ŞİMDİLİK KARA HAREKATI YOK'

Yemen ordusu ve hükümeti ile devamlı koordinasyon gibi olduklarını belirten Ahmet Asiri, askeri operasyonlarda bir proje dahilinde devinim edildiğini ve kara harekatının şimdilik olmadığını sözlerine ekledi.

'SİVİLLERİ KALKAN OLARAK KULLANIYORLAR'

Bu işlemin sabır gerektirdiğini dile getiren sözcü, Husi milislerinin şahsi ve ya küçük guruplar gibi sivil şahısların içerisinde dolaştıklarını söyledi. Asiri, 'Bu nedenden iş zor. Milisler, nüfusun olduğu hayat sahalarında saklanıyor ve koalisyon güçlerini buralara çekmek için binaların üstüne uçak savarlar koyuyor.' ifadelerini kullandı.

'YEMEN'İN GÜVENLİĞİ MALİYETTEN DAHA ÖNEMLİ'

Düzenlenen bu hava operasyonlarının maliyeti meselesinde bir soru üstüne Tuğgeneral, 'Yemen'in itimat ve selameti, askeri operasyonların maliyetinden daha önemlidir.' cevabını verdi.

'SINIRDAKİ HUSİLER PÜSKÜRTÜLDÜ'

Husi milislerin Suudi Arabistan sınırına doğru devinim ettiğini aktaran Tuğgeneral Asiri, onları misyon aldıklarını, Suudi Arabistan'ın Yemen sınırındaki Nejran ve Cizan bölgelerinde kara kuvvetlerine bağlı apaçi uçaklar ve topçu birliklerle Husilerin buralardan püskürtüldüğünü söyledi.

'12 MİLLETTEN 86 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ'

Sözcü, Suudi Deniz Kuvvetleri'nin, bugün Aden Limanı sularından yapılan çalışmalar sonucunda diplomat, gazeteci ve değişik mesleklerden 12 milletten 86 insanın tahliye ettiğini ve Cidde'ye ulaştığını söyledi.

'89 HAVA SAVUNMA TABURU BOMBALANDI'

Koalisyon güçlerine ilişkin harp uçaklarının bu sabah düzenlediği operasyonda Yemen'in Marib kentinin kuzeyindeki 89 hava savunma taburunun şiddetli hava bombardımanına maruz bırakıldığı söylendi. Basın bilgilendirme toplantısında, Koalisyon Güçleri'nin Husilere yönelik düzenlediği hava operasyonlarının görüntüleri izlettirildi. Görüntülerde harp uçakları belirlenen hedefleri imha ediyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar