Terörle mücadelenin görüşüldüğü G6 toplantısından Türkiye’ye davet çıktı

Avrupa Birliği’nin en büyük 6 ülkesinin içişleri bakanlarını bir araya getiren G6 toplantısı, İspanya’nın Barcelona kentinde yapıldı.Bugün son eren toplantıya İspanya, Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya ve Polonya içişleri bakanlarının...

Google Haberlere Abone ol
Terörle mücadelenin görüşüldüğü G6 toplantısından Türkiye’ye davet çıktı

Avrupa Birliği’nin en büyük 6 ülkesinin içişleri bakanlarını bir araya getiren G6 toplantısı, İspanya’nın Barcelona kentinde yapıldı.

Bugün son eren toplantıya İspanya, Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya ve Polonya içişleri bakanlarının yanısıra AB ve ABD’den temsilciler katıldı.

Ev sahibi İspanya’nın İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz, bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada, görüşmede ağırlıklı olarak terörle mücadele konusunun ve özellikle Avrupa’dan Suriye ve Irak’taki terör örgütlerine katılımın ele alındığını aktardı.

Bu çerçevede Ortadoğu’daki sıcak gelişmeler nedeniyle Türkiye’yi konuştuklarını ifade eden Bakan Diaz, gelecek toplantıya AB üyesi olmayan Ankara’nın da davet edileceği bilgisini verdi.

Atlantik’teki uyuşturucu ticareti ve yasadışı göç sorunu G6 toplantısının diğer önemli gündem maddelerini teşkil ederken, İspanyol bakanın Afrika’dan her gün farklı yollarla ülkeye giriş yapmaya çalışan kaçaklar karşısında AB’den yardım talep ettiği belirtiliyor.

CİHAN

Yorumlar