Tayland'daki Türk okullarında 17. mezuniyet coşkusu

Tayland'da Türk müteşebbisleri tarafından açılan Marmara Eğitim Kurumları, 17. mezunlarını coşkulu törenle uğurladı.

Google Haberlere Abone ol
Tayland'daki Türk okullarında 17. mezuniyet coşkusu

Tayland'da Türk müteşebbisleri tarafından açılan Marmara Eğitim Kurumları, 17. mezunlarını coşkulu törenle uğurladı.

Asya’nin incisi Tayland'daki Türk okullarının bağlı bulunduğu Marmara Eğitim Kurumları, bu sene 17. mezunlarını verdi. Yaklaşık 18 yıldır Tayland'da faaliyet gösteren Türk okullarının mezuniyet töreni coşkuyla kutlandı. Tayland'ın başkenti Bangkok’taki Onur Koleji'nde gerçekleşen mezuniyet şöleninde duygusal anlar yaşandı.

Öğrenciler, diplomalarını Tayland Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Wattana Maneenai’nin elinden aldılar. Açılış konuşmasında Wattana, günümüzdeki eğitimin önemine vurguda bulundu.

Siriwat Wittaya (Onur Koleji) Müdürü Yusuf Can Bektaş ise konuşmasında, "Dünyanın her tarafında Türk okullarından mezun olmuş öğrenciler, dünya barışına katkı sağlıyor." dedi.

Suchin Chanarong adlı veli ise "Yaşadığım bölgede bir Türk okulu olduğundan dolayı mutluyum. Oğlum bugün mezun oldu ama bu yaşında birden fazla ülke gördü ve olimpiyatlarda Tayland’ı temsil etti. Bu benim için gurur verici bir şey." ifadelerini kullandı.

Mezun olan öğrencilerden Kotchakorn adlı öğrenci ise "Burada anne ve babam benden gurur duyuyor biliyorum. Türk okulundan mezun olduğum için mutluyum. Bu okul bizlere çok olanak sağladı. Geçtiğimiz yıl Türkçe olimpiyatlarına katıldım. Benim için çok büyük bir şanstı." dedi.

Mezuniyet töreni sırasında bazı öğrencilerin göz yaşlarını tutamadığı görüldü. Diploma töreninden sonra alt sınıf öğrencileri lise son öğrencilerine hazırladıkları gösterileri sundular. Gösterilerde Türkçe, İngilizce ve Tayca şarkıların yanı sıra Doğu Anadolu yöresel halk oyunları da yer aldı.

Tören kep atma töreni ile sona ererken, akıllarda sevdiklerini Türkiye'de bırakarak eğitim hizmetine koşan Türk öğretmenlerin fedakârlığı ve onların yetiştirdiği öğrencilerin başarısı kaldı.

Tayland’da bulunan Chindamanee (Elmas Koleji), Siriwat (Onur Koleji), Wichai (Fatih Koleji), Pan-Asia Uluslararası Türk okulları, yaptığı hizmetler ve başarılarından dolayı, Tayland'ın en önemli ödülü "Kraliyet Üstün Başarı Ödülü"ne birden fazla kez layık görüldü. CİHAN

Yorumlar