Sarkozy'den siyasete dönüş sinyali

Hakkında yolsuzluk, nüfuzunu kötüye kullanma ve meslek sırrının ifşasından faydalanma suçlamalarıyla soruşturma başlatılan Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, yeniden siyasete dönme sinyali verdi.Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybettikten...

Google Haberlere Abone ol
Sarkozy'den siyasete dönüş sinyali

Hakkında yolsuzluk, nüfuzunu kötüye kullanma ve meslek sırrının ifşasından faydalanma suçlamalarıyla soruşturma başlatılan Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, yeniden siyasete dönme sinyali verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybettikten sonra ilk kez çıktığı televizyon programında, TF1 Televizyonu ve Europe 1 Radyosu'nun ortak yayınına konuk olan Sarkozy, siyasete dönüp dönmeme konusunda uzun süre düşündüğünü, kararını Ağustos sonu Eylül başında açıklayacağını kaydetti.

Siyasi manipülasyonlara karşı yılacak bir kişi olmadığını vurgulayan Nicolas Sarkozy, Fransa'nın durumunu dehşet içinde izlediğini, Fransızların endişe ve acılarına tanıklık ettiğini belirtti.

Hakkındaki yolsuzluk suçlamalarını da kesin dille yalanlayan Sarkozy, yargılandığı Bettencourt davası ile ilgili Yargıtay Yüksek Savcısı Gilbert Azibert'den, Monaco'da prestijli bir görev karşılığında gizli bilgi aldığı eleştirilerine de açıklık getirdi.

Nicolas Sarkozy, Azibert'in, Monaco'da bir görev için aday olduğunu hatırlatarak, ''O görevi elde edemedi. Herzog (Avukatı) bana Azibert'in adaylığı ile ilgili bir şey yapıp yapamayacağımı sordu. Ben müdahalede bulunamayacağımı söyledim. Yolsuzluk, nüfuzu kötüye kullanma bunun neresinde?'' ifadelerini kullandı.

Hükümete de sert eleştiriler yönelten Fransa eski cumhurbaşkanı, Başbakan Manuel Valls ve Adalet Bakanı Christiane Taubira'yı yalan söylemekle suçladı. Sarkozy, Adalet Bakanı'nın kendisinin dinlendiğinden haberi olmadığı yönündeki beyanıyla yalan söylediğini belirtti.

Kendisiyle ilgili hiçbir korkusunun bulunmadığını da belirten Sarkozy, 'Masumiyetinizden emin olduğunuz zaman, açıklamaktan korkmazsınız.'' şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar