Rusya bombaladı, PYD ele geçirdi

Rusya'nın hava desteğiyle muhaliflerin elindeki Minnig havaalanının PYD'nin eline geçmesi muhaliflerde büyük tepkiye neden oldu. Muhalifler, yaşananlardan Obama'nın Suriye politikasını sorumlu tutuyor

Google Haberlere Abone ol
Rusya bombaladı, PYD ele geçirdi

Son Haberler Logo

Halep’in kuzeyindeki stratejik Minniğ Hava Üssü’nün PYD’nin eline geçmesini değerlendiren Suriyeli muhalifler ABD’ye kızgın. Onlara göre, Obama yönetiminin Suriye politikası, Suriye halkına zarar veriyor.

Minniğ Hava Üssü, Suriyeli muhaliflerin Türkiye ile son bağlantı noktası olan Bab El SElame ile Halep arasındaki yol üzerinde yer alıyor. Üssün PYD tarafından ele geçirilmesi, muhalifler açısından Esed güçlerinin eline geçmesiyle eşdeğer.

Bölgede savaşan muhalif güçlerden biri de Cephe El Şamiyye. Halep’in kuzeyinde savaşan başlıca muhalif güçlerin bir araya gelmesiyle oluşan Cephenin Siyasi Büro Üyesi Muhammet Edip’e göre, cephede kaybettikleri muharebelerin temel sorumlusu, kendilerine yeterli silah yardımında bulunmayan başını Amerika’nın çektiği batılı ülkeler.

El Cezire Türk'e konuşan Edip, "Özellikle tanksavar ve uçaksavarlar bizim açımızdan çok büyük bir eksiklik. Oysa karşı tarafa en modern Rus uçakları hava desteği sağlıyor. T90 tankları ve son derece gelişmiş mühimmat ile donatıldılar. Irak’tan gelen Şii milis güçler de beraberlerinde modern Amerikan silahları getirdi. Sahada olup bitenlerin en büyük sebebi güçler arasındaki dengesizlik.” dedi.



Şubat ayı itibarı ile başlayan Rusya destekli Esed güçlerinin taarruzu ile birlikte PYD’nin de Minniğ Hava Üssü’nü taciz eden saldırılar düzenlediğini hatırlatan Edip’e göre, Amerika olup biteni izlemekle yetindi: PYD Minniğ Hava Üssü’nü ele geçirmeden önce Rus uçakları bölgeyi yoğun bir şekilde bombaladı. Arkadaşlarımızın verdiği bilgiye göre, aynı adla anılan Minniğ köyü bombardımanda yerle bir edildi. Amerika, Rusya’nın yaptıklarını izliyor, PYD’yi destekliyor. Bunun amacı Türkiye’yi Suriye konusunda kendi şartlarına uymaya zorlamak.


Yorumlar