Rus NATO’su KGAÖ, Moskova’da toplandı

Rusya’nın öncülüğünde eski Sovyet ülkelerinin oluşturduğu Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü ülkeleri dışişleri bakanları Moskova’da bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Rus NATO’su KGAÖ, Moskova’da toplandı

Rusya’nın öncülüğünde eski Sovyet ülkelerinin oluşturduğu Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü ülkeleri dışişleri bakanları Moskova’da bir araya geldi. KGAÖ zirvesi sonrası basına değerlendirmede bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO ile askıya alınan ilişkilerin zirvede ele alınmadığını söyledi.

Konuyu müzakere etmediklerini ifade eden Lavrov, “KGAÖ üye ülkelerin güvenliği ile ilgili konulara yoğunlaşıyor. Bugünkü görüşmelerimizde de temel olarak bu konuyu değerlendirdik…” dedi.

KGAÖ’nün NATO dahil tansiyonun yükseldiği diğer konularla ilgilenmediğini kaydeden Lavrov, “Biz her şeye rağmen yıllardır NATO’ya Afganistan’da uyuşturucu ile mücadelede daha verimli olması için işbirliği önerdik…” hatırlatmasında bulundu.

Hiç kimse ile karşı karşıya gelmek istemediklerini ifade eden Lavrov, “Umut ederim kimse de böyle bir karşı karşıya gelmeyi provoke etmez…” temennisinde bulundu.

ERMENİSTAN KESEP’İ ZİRVEYE TAŞIDI

KGAÖ Genel Sekreteri Nikolay Borduja, Suriye’nin Kesep kentinde yaşayan Ermenilere yönelik katliam iddialarını Ermenistan’ın zirve gündemine taşıdığını belirtti. Ortak açıklamada Kesep’te yapılan saldırılarla ilgili derin endişe duyulduğu belirtildi.

Lavrov da, Suriye’de ırk ya da dinine bakmaksızın sivillere yönelik saldırıların bir an önce sona ermesi çağrısında bulundu.

KGAÖ zirvesine katılan Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandyan, Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey, Kazakistan Cumhurbaşkanı Erlan İdrisov, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdildayev, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Tacikistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Matmutjon Saburogi ve KGAÖ Genel Sekreteri Borduja’nın katılımı ile aile fotoğrafı çekildi. CİHAN

Yorumlar