Rum Meclis Başkanı: Kıbrıs konusunda uluslararası konferans talep edelim

Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, bugünkü şartlar altında Kıbrıs müzakerelerinin başlamasının yanlış olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Rum Meclis Başkanı: Kıbrıs konusunda uluslararası konferans talep edelim

Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, bugünkü şartlar altında Kıbrıs müzakerelerinin başlamasının yanlış olacağını söyledi. Rum Başkan, Türkiye’yi sorumluluklarıyla baş başa bırakmak için Kıbrıs sorununda uluslararası konferans talep etmeleri gerektiğini savundu.

Rum Meclis Başkanı Omiru, Rum hükümetinin bugünkü ekonomi politikasına devam etmesi halinde durgunluğun derinleşeceği, işsizliğin artacağı ve toplumun daha da fakirleşeceği öngörüsünde bulundu.

Troyka'nın verdiği emirlerine körü körüne uymanın matematiksel olarak maaş ve gelirlerin daha da azalmasını, her kalkınma prosedürünün yere çakılmasını gerektireceğini aktaran Rum Başkan, bu durumun Rum nüfusun geniş gruplarını sosyal marjinalleşmeye sürükleyeceğini ifade etti.

Kıbrıs sorununda yeni bir milli strateji belirlenmesi gerektiğine de vurgu yapan Yannakis Omiru, “Bu yeni milli stratejinin somut bir içeriği olmalı. Kıbrıs Helenizm’inin fiziki ve milli varoluşunun sınırlarını belirleyecek bir çözüm taslağı haricinde, bölgemizdeki yeni jeostratejik olguları da değerlendirmeli, Türkiye’yi sorumluluklarıyla baş başa bırakmak için Kıbrıs sorununda uluslararası konferans talep etmeliyiz." diye konuştu.

Kıbrıs sorununda aylardır devam eden ortak müzakere zemini arayışlarında çok büyük tehlikeler olduğunu öne süren Omiru, Rum Yönetimi'nin önerdiği ortak açıklama taslakları egemenlik ve vatandaşlık konularında çok tehlikeli indirimler içerdiğini belirtti. CİHAN

Yorumlar