Pistorius ifadesinin 4. gününde hıçkırıklara boğuldu

Güney Afrika'da devam eden Oscar Pistorius duruşmasında, savcının soruları karşısında ampute atlet hıçkırıklara boğuldu.

Google Haberlere Abone ol
Pistorius ifadesinin 4. gününde hıçkırıklara boğuldu

Güney Afrika'da devam eden Oscar Pistorius duruşmasında, savcının soruları karşısında ampute atlet hıçkırıklara boğuldu. Savcı Gerrie Nel ise Pistorius’u duygusal davranarak durumdan kaçmaya çalışmakla eleştirdi.

Savcı Gerrie Nel, davanın 22. günündeki çapraz sorgusunda, 27 yaşındaki atlete neden 4 el ateş edip durduğunu, şarjörü neden boşaltmadığını sordu. Oscar Pistorius ise birçok soru da olduğu gibi, "Bilmiyorum." diye cevap verdi. Nel ayrıca Pistorius’tan neden hırsızın geldiğini düşündüğü pencereye değil de, tuvalet kapısına ateş ettiğini açıklamasını istedi. Pistorius ise "O an silahım tuvalet kapısına yönelikti." şeklinde yanıt verdi. Savcının ünlü atlete neden uyarı ateşi açmadığı sorusuna ise ünlü sporcunun cevabı, “Kurşunun sekerek bana isabet etmesinden korktum." oldu. “Tuvalet kapısından kurşunların sekme ihtimalini düşünmedin mi?” diye karşılık veren Nel’e, Pistorius bu sefer, "İsteyerek ateş etmedim." dedi. Savcı ise “O zaman etmen şanstı.” dedi. Ampute atlet ise, "Şans değildi, O öldü." diye cevap verdi.

Gerrie Nel, Reeva Steenkamp'ın tuvalete gitmeden önce koridorun ışığını açması gerektiğini, karanlıkta gitmiş olamayacağını ve Pistorius'un söylediği gibi ortamın karanlık olmadığını söyleyince, Pistorius, "Cep telefonunun ışığını kullanmıştır. Benim de arkam koridora dönüktü ışık görmedim." dedi.

Savcı Nel ise, görgü tanıklarının söylediği gibi, Pistorius'un tartışmanın ardından tuvalete kendini kilitlemiş olan Steenkamp'ı vurduğunu iddia ediyor.

Geçen yıl Sevgililer Günü’nde kız arkadaşı Reeva Steenkamp’i silahıyla vurduğunu kabul eden Pistorius, ancak bunu kasten yapmadığını Steenkamp’i eve giren bir hırsız sandığını iddia etti. Savcı Nel ise ünlü atletin model olan sevgilisini yaşanan bir tartışma sonrasında öldürdüğü görüşünde ısrar ediyor.





CİHAN

Yorumlar