Pakistan’da 5 bin kişi İran ve Şii grupları protesto etti

Pakistan’ın Revalpindi şehrinde Ehli Sünnet Vel Cemaat partisi, birçok Sünni liderin öldürülmesinde eli olduğu iddia edilen İran ve ülkedeki Şii grupları protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Pakistan’da 5 bin kişi İran ve Şii grupları protesto etti

Pakistan’ın Revalpindi şehrinde Ehli Sünnet Vel Cemaat partisi, birçok Sünni liderin öldürülmesinde eli olduğu iddia edilen İran ve ülkedeki Şii grupları protesto etti. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı protestoda ülkede huzursuzluk çıkardığı iddia edilen Şii gruplar ve İran aleyhine sloganlar atıldı.

Bölge liderlerinin katılımı ile gerçekleşen protestoda konuşma yapan liderler, hükümete çağrıda bulunurken, ülkenin çeşitli bölgelerinde devamlı ve bilinçli bir şekilde Sünnilerin öldürüldüğünü söyledi. Protestoda konuşma yapan Ehli Sünnet Vel Cemaat Partisi lideri Allama M. Ahmed Lobhyanvi, ülkede İran’ın etkisini arttırdığını belirtirken, "Sınırda topraklarımıza saldırıyorlar bu konuda hükümetimiz hiçbir şey yapmıyor." dedi.

İran destekli insanların Pakistan’da cinayetler işlediğini savunan Lobhyanvi, ülkede Ehli Beyt’e ve sahabelere hakaretin yasaklanmasını ve bunu ihlal edenlerin cezalandırılmasını istediklerini söyledi.

Ülkenin dört bir yanında öldürülen Sünni liderlerin faillerinin derhal bulunması talep eden partinin önde gelenleri, öldürülenlerin ailelerine maddi destek yapılması gerektiğini dillendirirken, 4 halifenin ölüm ve doğum yıl döneminde ülkede tatil olması gerektiğini belirttiler.

180 milyon nüfusa sahip Pakistan’ın yüzde 20’sini Şiiler oluşturuyor. Revalpindi şehrinde geçtiğimiz Muharrem ayında düzenlenen matem törenlerinde 10'u aşkın Sünni öldürülmüş ve bir cadde tamamen ateşe verilirken, ülke mezhep çatışması ile karşı karşıya kalmıştı. CİHAN

Yorumlar