Özür dileyen Romanya cumhurbaşkanı istifa etmiyor

Romanya Cumhurbaşkanı Traian Basescu, adının karıştığı rüşvet skandalından dolayı halktan özür diledi fakat istifa çağrılarını geri çevirdi.Traian Basescu'nun kardeşi Mircea Basescu, ağabeyinin nüfuzunu kullanarak mafya lideri olarak...

Google Haberlere Abone ol
Özür dileyen Romanya cumhurbaşkanı istifa etmiyor

Romanya Cumhurbaşkanı Traian Basescu, adının karıştığı rüşvet skandalından dolayı halktan özür diledi fakat istifa çağrılarını geri çevirdi.

Traian Basescu'nun kardeşi Mircea Basescu, ağabeyinin nüfuzunu kullanarak mafya lideri olarak bilinen Sandu Anghel'i hapishaneden çıkarma vaadiyle yakınlarından 250 bin Euro rüşvet aldığı gerekçesiyle mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Televizyonlarda çıkan rüşvet pazarlığı görüntülerinde, Cumhurbaşkanı Basescu'nun salıverilme olayından yakından ilgilendiği iddiası da kardeşi tarafından dile getiriliyordu.

Cumhurbaşkanı Basescu rüşvet pazarlığı ile ilgisinin olmadığını ve olaydan sadece kardeşinin sorumlu olduğunu belirterek, adının karıştığı bu olaydan dolayı Romanya halkından özür diledi. Cumburbaşkanı Basescu, kardeşi ile ilgili en doğru kararı yargının vereceğini vurguladı. Basescui istifa edip etmeyeceği sorularına ise "Görev süremin sonuna kadar görevimin başında olacağım." cevabını verdi.

CİHAN

Yorumlar