Muhalifler Hama’yı askeri bölge ilan etti

Suriye’de muhalifler, Hama şehrini askeri bölge ilan ettiklerini duyurdu. Seçim sürecinde Hama’nın askeri bölge olduğunu bildiren muhalifler, halkı evlerinden çıkmamaları konusunda uyardı.Esed yönetiminin 3 Haziran’da gerçekleştireceği...

Google Haberlere Abone ol
Muhalifler Hama’yı askeri bölge ilan etti

Suriye’de muhalifler, Hama şehrini askeri bölge ilan ettiklerini duyurdu. Seçim sürecinde Hama’nın askeri bölge olduğunu bildiren muhalifler, halkı evlerinden çıkmamaları konusunda uyardı.

Esed yönetiminin 3 Haziran’da gerçekleştireceği cumhurbaşkanlığı seçimlerine muhaliflerin tepkileri sürüyor. Seçimleri günler kala Hama Askeri Konsey seçim süreci boyunca Hama’nın tamamının askeri bölge olarak ilan etti. Konsey tarafından yapılan açıklamada,”Pazartesi’den itibaren Hama ve kırsalı askeri bölge olarak ilan edilmiştir. Bu uygulama seçim süreci boyunca devam edecektir.” Denildi.

Yapılan açıklamada ayrıca Esed ordusuna sürpriz eylem ve saldırıların gerçekleştirileceği belirtildi. Askeri konsey, ”Bu yaptığımız uyarı sizin güvenliğinizin yanı sıra her hangi bir zarar görmemeniz içindir.” denilerek halkı evlerinden çıkmamaları konusunda uyardı.

Açıklamada ayrıca, halkın zarar görmemesi için diğer muhalif gruplardan askeri konsey ile koordinasyon kuruması istendi.

CİHAN

Yorumlar