Mübarek'e yolsuzluktan 3 yıl hapis cezası

Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek (86), yolsuzluktan hüküm giyerek 3 yıl hapis cezası aldı. Oğulları Cemal ve Âlâ da aynı davada 4'er yıl hapse mahkum oldu. Mübarek ve oğulları, devlete ait sarayların bakım ve onarımı için...

Google Haberlere Abone ol
Mübarek'e yolsuzluktan 3 yıl hapis cezası

Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek (86), yolsuzluktan hüküm giyerek 3 yıl hapis cezası aldı. Oğulları Cemal ve Âlâ da aynı davada 4'er yıl hapse mahkum oldu.

Mübarek ve oğulları, devlete ait sarayların bakım ve onarımı için ayrılan milyonlarca dolar parayı, şahıslarına ait konutlara harcamaktan suçlu bulundu. Mübarek ailesinden 20 milyon doları da geri ödemesi istendi. Karara üst mahkemede itiraz yolu açık.

Hakim Üsame Şahin, "Mübarek ve oğulları beytülmale dokunmama konusunda hassas davranmalıydı. Fakat tam tersine, beytülmalden çaldılar." dedi.

Mahkemenin görüldüğü Polis Akademisi önünde toplanan Mübarek taraftarları, kararın açıklanmasının ardından büyük üzüntü yaşadı.

Bir askerî hastanede tutulan Mübarek, 2011 yılında 900'den fazla göstericinin öldürülmesi davasında da suçlu bulunmuştu. Dava, itiraz üzerine yeniden görülmeye başlanmıştı. Yaşı ilerleyen Mübarek'in, hapis cezalarını hapishanede çekeceği tahmin ediliyor. CİHAN

Yorumlar