Libyalı gençler demokrasiyi futbol yoluyla öğrenecek

İsveç 2. futbol ligi takımlarından (Superettan) Östersund futbol kulübü, Libyalı gençlere futbol yoluyla demokratik değerleri öğretecek.

Google Haberlere Abone ol
Libyalı gençler demokrasiyi futbol yoluyla öğrenecek

İsveç 2. futbol ligi takımlarından (Superettan) Östersund futbol kulübü, Libyalı gençlere futbol yoluyla demokratik değerleri öğretecek. Libya devleti, 5 yıllık proje için Östersund kulübüne 500 milyon kron (77 milyon dolar) verecek.

Muammer Kaddafi sonrası ülkeyi birlik içinde tutmak için futboldan yararlanmayı planlayan Libya devleti, Östersund kulübüne 5 yıl zarfında 18-20 yaş arası bin Libyalı genç gönderecek. Kulüp yetkilileri tarafından seçilecek gençler İsveç’te futbol eğitimi almanın yanı sıra İngilizce olarak normal eğitimlerini de tamamlayacak. Yıllık bütçesi sadece 22 milyon kron olan Östersund kulübü, 200 yıldır savaşın ve büyük çapta yolsuzluğun yaşanmadığı İsveç’te demokrasinin nasıl işlediğini, demokratik bir şekilde organize olmayı ve demokratik değerleri öğretecek.

Proje kapsamında önümüzdeki Mart ayında Libya’dan 100 kişilik ilk kafile gelecek. Projenin başarılı olması halinde bunu takip eden her yıl 250 Libyalı gencin peyderpey ülkeye gelerek futbol ve demokrasi eğitimi alacağı ifade ediliyor.

Ülkenin kuzey bölgesinde bir kasaba olan Östersund soğuk iklimi ile tanınıyor ve kayak sporları için ideal bir yer olarak kabul ediliyor. Geçtiğimiz yıl Libya’dan bir heyetin Östersund’a geldiği ve Östersund kulübünde top koşturan Kuzey Afrikalı futbolcuların ülkeye adaptasyonuna hayran kalarak söz konusu projeyi tasarladıkları bilgisi veriliyor. CİHAN

Yorumlar