Lavrov: Rusya, Poroşenko ile diyalog kurmaya hazır

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna halkının iradesine saygı duyacaklarını, Petro Poroşenko ile diyalog kurmaya hazır olduklarını söyledi.Moskova’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, “Ukrayna’nın birçok bölgesinde...

Google Haberlere Abone ol
Lavrov: Rusya, Poroşenko ile diyalog kurmaya hazır

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna halkının iradesine saygı duyacaklarını, Petro Poroşenko ile diyalog kurmaya hazır olduklarını söyledi.

Moskova’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, “Ukrayna’nın birçok bölgesinde seçim merkezlerinin oluşturulması pozitif olarak görülebilir. Rusya Devlet Başkanı’nın dediği gibi, biz Ukrayna halkının iradesine saygı duyacağız.” dedi.

Ukrayna’da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin problemsiz bir şekilde gerçekleştiğini söylemenin de doğru olmadığını kaydeden Lavrov, “Bir kısım Cumhurbaşkanı adayları sonuna kadar dayanamadı. Onlar için uygun ortamlar oluşturulamadı.” eleştirisi getirdi.

Poroşenko ile diyalog kurmaya hazır olduklarını ifade eden Lavrov, “Petro Poroşenko’nun Rusya ile diyalog kurmayı önemsediği yönündeki açıklamalarını duyduk. Biz Kiev’in temsilcileri, Petro Poroşenko ile diyalog kurmaya hazırız.” değerlendirmesinde bulundu.

Ülkenin doğu ve güney bölgelerinde terörle mücadele operasyonlarının yeniden başlamasının büyük bir hata olacağı uyarısında bulunan Lavrov, “Başbakan Arseniy Yatsenyuk’un yardımcısı Yarema, Kiev yönetiminin terörle mücadele operasyonlarına yeniden başlayacağını açıkladı. Ben bunu büyük bir hata olarak görüyorum.” dedi. Lavrov, Kiev’i AGİT bünyesinde oluşturulan çözüm süreci ile ilgili yol haritasına saygılı olmaya çağırdı.

Ukrayna devrik Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç de Rusya’nın Rostov kentinde yaptığı açıklamada seçim sonuçlarına saygılı olduğunu söyledi. Yanukoviç, “Ukrayna’da erken Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapıldı. Sonuçların ne olduğu önemli değil. Ülkemde zor zamanda yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına saygı duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Proşenko sandık başı anket sonuçlarına göre yüzde 55’e yakın oy alarak ilk turda seçilmeyi başardı. CİHAN

Yorumlar