Kuzey Kore, demir yolları ile turist çekmeye çalışıyor

Kuzey Kore’nin Rusya ve Çin’e daha gelişmiş demir yolları döşemeye hazırlandığı bildirildi.Kuzey Kore, son zamanlarda Çinli ve Rus turistleri ülkesine çekmek için bir çok metoda başvuruyor. Ülkede turizme açık bölgelerin sayısını...

Google Haberlere Abone ol
Kuzey Kore, demir yolları ile turist çekmeye çalışıyor

Kuzey Kore’nin Rusya ve Çin’e daha gelişmiş demir yolları döşemeye hazırlandığı bildirildi.

Kuzey Kore, son zamanlarda Çinli ve Rus turistleri ülkesine çekmek için bir çok metoda başvuruyor. Ülkede turizme açık bölgelerin sayısını arttıran Pyongyang yönetimi, ulaşım problemlerine bazı çözümler getiriyor. Hong Konglu bir yatırım firması ile anlaşan Kuzey Kore Uluslararası Demiryolları Firması, Çin’e ve Rusya’ya yeni hatlar döşemeye hazırlanıyor.

2012 yılının ilk aylarında kurulan Kuzey Kore Uluslararası Demiryolları Firması, başkent Pyongyang’dan Çin’in Dandung, Shenyang ve Pekin şehirlerine yeni hatlar inşa ediyor. Bir yandan tren vagonlarını yenilemeye çalışan firma, diğer yandan tren içindeki müşteri hizmetleri kalitesini de artırmaya çalışıyor. Alınan bilgiye göre firmanın sene içerisinde Rusya’nın Uzak Doğu’daki şehirlerine de aynı projeyi uygulamaya başlayacağı ifade edildi. Kuzey Kore’nin Rus yönetimin tam desteğini alması halinde ise projeyi başkent Moskova’ya kadar genişleteceği bildirildi.

Uzmanlar, Kuzey Kore’nin son zamanlarda turizm alanındaki yeniliklerini yaşanan ekonomik sıkıntıya bağlıyor. Özellikle komşusu Çin ve Rusya’dan turist beklentisi fazla olan Kuzey Kore’nin, gelen turistlerin ülke rejimine pek fazla tehlikeli olmayacağını düşündüğü öngörülüyor.

CİHAN

Yorumlar