Kamboçya’da tutuklanan muhalif siyasetçi 10’u geçti

Kamboçya’da muhalif Kamboçya Ulusal Kurtuluş Partisi (CNRP) üyesi 7’si seçilmiş milletvekili 10 kişi halkı şiddete ve isyana teşvik suçlamasıyla tutuklandı. Kamboçya ana muhalefet partisi CNRP, geçtiğimiz salı günü Ocak ayındaki kanlı...

Google Haberlere Abone ol
Kamboçya’da tutuklanan muhalif siyasetçi 10’u geçti

Kamboçya’da muhalif Kamboçya Ulusal Kurtuluş Partisi (CNRP) üyesi 7’si seçilmiş milletvekili 10 kişi halkı şiddete ve isyana teşvik suçlamasıyla tutuklandı.

Kamboçya ana muhalefet partisi CNRP, geçtiğimiz salı günü Ocak ayındaki kanlı protestolardan bu yana kapalı olan Özgürlük Parkı'nın açılması için gösteri düzenlemişti. Göstericilerin parka girmek istemesiyle çatışma çıkmıştı. Çıkan çatışmada 2 polis protestocular tarafından linç edilmiş, 8'i ağır 37 kişi yaralanmıştı.

Salı günkü protestolardan sonra polis CNRP milletvekilleri ve üyelerini gözaltına almaya başladı. Şuana kadar Mu Sochua, Men Sothavrin, Ho Vann, Keo Phearom, Real Khemarin, Nuth Romdoul ve Long Ry olmak üzere 7 milletvekili ve 3 üst düzey parti üyesi tutuklandı.

CNRP genel merkezinde yapılan açıklamada, Fransa’da bulunan CNRP Başkanı Sam Rainsy, gelişmeler üzerine Kamboçya’ya dönme kararı aldığı bildirildi.

CİHAN

Yorumlar