İsrail’in saldırıları en çok çocukları vurdu

İsrail’in Gazze şehrine yönelik saldırıları dün gece artarak devam etti. 12 gündür devam eden yoğun bombardımanda ölenlerin sayısı 310’a yükseldi. Bunların beşte birini çocuklar oluşturuyor. Saldırılarda yaralanan çocukların sayısı...

Google Haberlere Abone ol
İsrail’in saldırıları en çok çocukları vurdu

İsrail’in Gazze şehrine yönelik saldırıları dün gece artarak devam etti. 12 gündür devam eden yoğun bombardımanda ölenlerin sayısı 310’a yükseldi. Bunların beşte birini çocuklar oluşturuyor. Saldırılarda yaralanan çocukların sayısı da 500’ü aştı.

Gazze’de nüfusun yarısını çocuklar oluşturuyor. BM Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF) verilerine göre 58 bin çocuk acil psiko-sosyal desteğe ihtiyaç duyuyor. Birçoğu uyuyamıyor ya da sürekli kabus görüyor. Yemeden içmeden kesilen, konuşmayı bırakan, gece yatağını ıslatan ve endişe verici psikolojik rahatsızlık işaretleri gösteren çocukların sayısı binlerle ifade ediliyor.

Sekiz yaşındaki Abdülmecid, evi hava saldırısıyla yerle bir edildiğinde ağır yaralanmış. Gazze’deki Şifa Hastanesi’nde tedavi görüyor. “Kuzenimle televizyon seyrediyordum. Annem ve ablam ekmek pişiriyordu. İki füze attılar. Kuzenime, ‘koş, koş, koş’ diye bağırdım. İkimiz de kalktık ama onun üstüne demir profil düştü. Benim de karnıma beton düştü. Şimdi eve gitmeye korkuyorum.” diyor.

Burada yoğun bakım ünitesi kapasitesinin üzerinde hastaya bakmaya çalışıyor. Bazı hastalar, yatakların dolu olması sebebiyle yerde tedavi ediliyor. Ya da tam iyileşmeseler de yaralılar taburcu ediliyor.

Çocuklara psikolojik destek vermek için UNICEF’in desteklediği beş ekip hastaneleri ve evleri dolaşıyor.

İsrail’in saldırılarında 84 okul hasar görürken, 1 milyona yakın insan da evlerinde su imkanından mahrum. BM’ye bağlı okullara ise 50 bin Filistinli sığınmış durumda. CİHAN

Yorumlar