İngiltere'de 'Yardım Zamanı'

Kimse Yok Mu’nun Avrupa’daki partner kuruluşu “Time To Help” (Yardım Zamanı) İngiltere’deki faaliyetlerine başladı.

Google Haberlere Abone ol
İngiltere'de 'Yardım Zamanı'

Kimse Yok Mu’nun Avrupa’daki partner kuruluşu “Time To Help” (Yardım Zamanı) İngiltere’deki faaliyetlerine başladı. Bu vesileyle Londra’da bir tanıtım programı düzenleyen dernek, İngiltere’de gerçekleştirmeyi planladığı projeleri hakkında bilgi verdi.

Tanıtım programına ‘Kimse Yok Mu’ Afrika Sorumlusu Orhan Erdoğan ve sanatçı Reyhan Karaca da katıldı. Söylediği şarkılarla programa renk katan Reyhan Karaca, Kimse Yok Mu yardım faaliyetleri için gittiği Afrika ülkelerindeki gözlemlerini dinleyicilerle paylaştı. ‘Time To Help’ İngiltere sorumlusu Erol Tosun da “Sanki Yedim” isimli projeyi tanıttı.

Programda yaptığı konuşmada Karaca, Kimse Yok Mu Derneği’nin fakir ülkelere yönelik yaptığı yardım organizasyonlarında görev aldığını ve bu ülkelerde gördüğü fakirliğin kendisini derinden etkilediğini söyledi. Sudan ve Somali’deki yardım faaliyetlerine katıldığını kaydeden Karaca gözlemlerini şöyle anlattı: “Buralarda çok fazla yetim çocuğun olması beni çok etkiledi. Afrikalı insanların fakirlik sebebiyle pet şişelerinden ayakkabı yapmaları hep resimlerde gördüğüm bir şeydi, bunu kendi gözünüzle gördüğünüzde çok daha fazla etkileniyorsunuz. Çocuğunu bana vermek isteyen bir annenin feryadı.. Bana, ‘çocuğumu buradan al kurtar’ demesi, yaşadığım olayların üstüne imza gibi oldu. Gidip görmeden anlaşılacak bir şey değil."

Orhan Erdoğan da Kimse Yok Mu’nun Afrika’da su kuyusu, katarakt ameliyatı, yetimhane, hastane, aşevi gibi birçok farklı yardım projesi yürüttüğüne dikkat çekerek, İngiltere’deki yardımseverlerden de Time To Help aracılığıyla bu projelerine destek istedi.

Erol Tosun ise yaptığı sunumda ‘Time To Help’ hakkında bilgi vererek, "Sanki Yedim" projesini tanıttı. "İnsanın özünde iyilik vardır" prensibi ile yola çıktıklarını ifade eden Tosun, video gösterimi eşliğinde şimdiye kadar neler yaptıklarını ve ne gibi projeler yapmayı planladıklarını anlattı. CİHAN

Yorumlar