Hollande, Türk yatırımcıları Fransa'ya davet etti.

Türk- Fransız İş Forumu'unda konuşan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türk yatırımcıları Fransa'ya yatırım yapmaya çağırdı.

Google Haberlere Abone ol
Hollande, Türk yatırımcıları Fransa'ya davet etti.

Türk- Fransız İş Forumu'unda konuşan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türk yatırımcıları Fransa'ya yatırım yapmaya çağırdı. Hollande, ''Gelin Fransa'ya yatırım yapım. Çünkü bizim sizi karşılamak için bütün kapasitemiz var. Biz Türk yatırımcıları ağırlayabiliriz.'' ifadelerini kulandı.

Türk yatırımcıların birçok ülkeyle olduğu gibi Fransa ile de vize problemi yaşadığını belirten Hollande, Fransa'ya gelen Türk yatırımcıların rahat çalışabilmesi için tüm kolaylığın sağlanacağı teminatında bulundu.

Türkiye ile Fransa arasındaki ticaret hacminin 12 milyar euro olduğunu belirten Hollande, yeni hedefin 20 milyar euro olduğunu söyledi. Türkiye'nin son 10 senedeki büyümesine de vurgu yapan Hollande, Dünya'nın en büyük 17. ülkesi olduğunu ve ticaret hacminin 3 kat artığını hatırlattı.

François Hollande, Fransa'nın Türkiye pazarını kaybettiğini kaydederek Türkiye pazarındaki yerinin 6'dan 3'e düştüğünü söyledi. Bunun politik ve vize gibi sorunlardan kaynaklandığının altını çizen Hollande, son 2 senede iki ülke arasındaki ilişkilerde havanın değiştiğine işaret etti. Yeni bir etaba geçildiğini söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı, enerji, ulaşım, elektirik santrali üretimi gibi birçok konuda yapılan anlşmalara dikkat çekti.

Türkiye'nin son dönemde attığı adımları da selamladığını kaydeden Hollande, sadece yapısal anlamda değil demokratik reformlar konusunda atılan adımların da önemine vurgu yaptı. François Hollande, Fransa'nın güçlerin ayrımı, hukukun üstünlüğü konularında müzakereleri açmaya hazır olduğunu vurguladı. Fransa Cumhurbaşkanı, güçlü bir ekonomi olmazsa güçlü bir politikanın olamayacağının da altını çizdi. CİHAN

Yorumlar