Hollande: 2 başlığın daha müzakereye açılmasından yanayız

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye'ye gerçekleştirdiği resmi ziyaretin 2.

Google Haberlere Abone ol
Hollande: 2 başlığın daha müzakereye açılmasından yanayız

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye'ye gerçekleştirdiği resmi ziyaretin 2. günü Fransız Sarayı'nda Türkiye'de yaşayan Fransız vatandaşlarla buluştu. 7 Bakan ve Senato ve Meclis Dostluk Grubu başkanlarıyla gerçekleştirdiği ziyaretin son toplantısını Fransız halkıyla yaptığını kaydeden Hollande, Türkiye'de çoğunluğu İstanbul'da olan 8 bin Fransız vatandaşı yaşadığını ve nüfusun artmaya devam ettiğini söyledi.

Türkiye'nin Avrupa'da bir ülke olduğuna vurgu yapan Hollande, son 10 sene içerisindeki değişimin altını çizdi. Türkiye ile müzakerelerin 2004'de Jacques Chirac döneminde başladığını ve 10 sene devam eden süreçte fasılların bazılarının açılıp bazılarının ise henüz açılmadığını kaydeden Cumhurbaşkanı, Fransa'nın güçler ayrılığı, yargı bağımsızlığı ve demokrasi konularında müzakerelerin açılmasına taraf olduğunu söyledi.

Türkiye'nin son dönemde gerçekleştirdiği reformların da altını çizen François Hollande, ekonomik olarak ilerlemesini sürdürdüğünü kaydetti. Türkiye'yi hala gelişmekte olan bir ülke zannedenler olduğunu belirten Hollande, dünyanın 17. büyük ekonomisi olduğunu vurguladı.

Son 10 yıl içerisinde Fransa'nın Türkiye pazarındaki yerinin de 6'dan 3'e düştüğünü belirten Hollande, Türk yatırımcılara yaptığı çağrıda, ''450 Fransız yatırımcı Türkiye'de. Siz de Fransa'ya gelebilirsiniz." dedi. Türkiye'nin büyük bir ekonomiye sahip olduğunu kaydeden Hollande, ''Gelin Fransa'da yatırım yapın. Mesajın alındığını umuyorum. '' ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar