Hodorkovski, yıl başından sonra İsviçre’ye gidecek

Almanya'nın başkenti Berlin’de bulunan Rus oligark Mihail Hodorkovski, İsviçre’ye 3 aylık vize başvurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Hodorkovski, yıl başından sonra İsviçre’ye gidecek

Almanya'nın başkenti Berlin’de bulunan Rus oligark Mihail Hodorkovski, İsviçre’ye 3 aylık vize başvurusunda bulundu. İsviçre’nin Berlin Büyükelçiliği bu konudaki haberleri doğruladı. Hodorkovski’nin şimdiki eşi ve iki oğlu İsviçre’de yaşıyor.

On yıl cezaevinde kaldıktan sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından affedilerek serbest kalan Rus oligark Mihail Hodorkovski, İsviçre’deki eşi ve iki çocuğunu görebilmek için bu ülkeye vize başvurusunda bulundu.

İsveçre’nin Berlin Büyükelçiliği, eski Rus milyarderin kendilerine 3 aylık vize başvurusunda bulunduğuna yönelik haberleri doğruladı. Elçilik, Hodorkovski’nin başvurusunun değerlendirildiğini kaydetti.

50 yaşındaki Rus petrol milyarderinin basın sözcüsü ise, Hodorkovski’nin yıl başından sonra bu ülkeye gideceğini duyurdu. Ancak burada ne kadar kalacağına dair bir açıklama yapmadı.

Geçen hafta cuma günü serbest kaldıktan sonra bir Alman işadamına ait özel uçakla Almanya’nın başkenti Berlin’e gelen Hodorkovski, burada ilk eşinden olma büyük oğlu ile anne ve babasını görüştü.

Geleceğe yönelik henüz plan yapmadığını belirten Hodorkovski şimdilik Berlin’de kalmayı düşündüğünü belirtti.

Siyasete girmeyeceğini söyleyen eski Rus zengini, geleceğe yönelik kararlarını ailesiyle birlikte alacağını vurguladı.

Putin’e muhalifliği ile bilinen Hodorkovski 2003 yılında vergi kaçakçılığı ve yolsuzluk suçlamasıyla cezaevine konmuş, geçen hafta ise Putin tarafından özel bir kanunla affedilerek serbest kalmıştı.

Hodorkovski’nin Almanya’da ikameti için kendisine bir yıllık vize verilmişti. CİHAN

Yorumlar