Hitler selamına 2 bin 700 Euro para cezası

Almanya'da Nasyonal Sosyalizm dönemine ait gamalı haç ve Hitler selamı kullanılması hala yasak olmasına rağmen bazı vatandaşlar buna dikkat etmiyor.

Google Haberlere Abone ol
Hitler selamına 2 bin 700 Euro para cezası

Almanya'da Nasyonal Sosyalizm dönemine ait gamalı haç ve Hitler selamı kullanılması hala yasak olmasına rağmen bazı vatandaşlar buna dikkat etmiyor. Son olarak Augsburg kenti yakınlarındaki Donauwörth kasabasında düzenlenen bir halk şenliğinde, bir güvenlik sorumlusunun önünde Hitler selamı veren 26 yaşındaki vatandaşa 2 bin 700 Euro para cezası verildiği bildirildi. Söz konusu özel güvenlik elemanına sinirlenen vatandaş, ayrıca ''Gazla yakılacaksınız' tehdidi savurmuş.

Augsburger Allgemeine gazetesinde yer alan haberde vatandaşın duruşmada gayet sakin olduğu, aşırı sağcı ideolojiden uzak durduğu ve aşırı sağcı olaylara karışmadığının tespit edildiği belirtildi. Sıradan bir vatandaş olan gencin, neden bu şekilde davrandığı sorusunun cevabı ise gencin ailevi nedenlerden dolayı aşırı içki alması oldu. Ancak mahkeme, para cezasını fazla bulan genç hakkında daha önce de alkol yüzünden trafikte yakalandığı gerekçesiyle cezanın yerinde olduğu kararı aldı. CİHAN

Yorumlar