Ganalı taraftarlar kupa için gittikleri Brezilya’dan sığınma talep etti

Yüzlerce Ganalı taraftar, Dünya Kupa’sını izlemek için turist olarak gittikleri Brezilya’dan sığınma istedi. Müslüman olduklarını söyleyen Ganalılar, ülkelerinde dini çatışmadan kaçtıklarını belirterek, Brezilya’nın en zengin...

Google Haberlere Abone ol
Ganalı taraftarlar kupa için gittikleri Brezilya’dan sığınma talep etti

Yüzlerce Ganalı taraftar, Dünya Kupa’sını izlemek için turist olarak gittikleri Brezilya’dan sığınma istedi.

Müslüman olduklarını söyleyen Ganalılar, ülkelerinde dini çatışmadan kaçtıklarını belirterek, Brezilya’nın en zengin bölgelerinden Caxias do Sul şehrinde sığınma başvurusunda bulundu.

Caxias do Sul'da Federal Polis Şefi olan Noerci da Silva Melo, son bir haftada 200 Ganalının sığınma talebinde bulunduğunu söyledi.

Sığınma başvurusunda bulunan taraftarların büyük bir kısmının ise Gana hükumeti sponsorluğunda, yasal olarak Brezilya’ya geldikleri kaydedildi.

Roman Katolik Göçmen Destek Merkezi’nden Vanessa Perini Moojen, sığınmacıların ülkelerinde “yaşamı tehdit eden durumlarla karşı karşıya” olduklarını ve birçoğunun “Brezilya’da daha iyi yaşam koşullarına sahip olup, iş bulacaklarına” inandıklarını ifade etti.

Caxias do Sul’de bulunan birçok Roman Katolik kilisesi, Ganalı sığınmacılara geçici barınak sağlayarak, sığınma taleplerini hazırlamalarına yardımcı oluyor.

Dünya Kupa’sının sona ermesiyle birlikte mülteci statüsü talep eden Ganalı sayısının bini bulacağı tahmin ediliyor. Takımlarının elenmesinden iki hafta sonra sığınma başvurularına başlayan Ganalılar hakkındaki kararı Adalet Bakanlığı verecek.

Brezilyalı yetkililer birçok Gana vatandaşının ülkede resmi çalışma hakkına sahip olmak için uğraştığını belirtti.

CİHAN

Yorumlar