Fransızların yüzde 90'ının baba Le Pen'e bakışı olumsuz

Fransızların yüzde 90'ı, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerini ilk sırada tamamlayan aşırı sağ parti Ulusal Cephe'nin (FN) kurucusu ve onursal başkanı Jean Marie Le Pen'e olumsuz bakıyor. Ankete katılanların yüzde 83'ü de Le Pen'in Ulusal...

Google Haberlere Abone ol
Fransızların yüzde 90'ının baba Le Pen'e bakışı olumsuz

Fransızların yüzde 90'ı, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerini ilk sırada tamamlayan aşırı sağ parti Ulusal Cephe'nin (FN) kurucusu ve onursal başkanı Jean Marie Le Pen'e olumsuz bakıyor. Ankete katılanların yüzde 83'ü de Le Pen'in Ulusal Cephe Partisi için engel teşkil ettiğini düşünüyor.

BVA tarafından gerçekleştirilen ankete katılanların sadece yüzde 8'i ise 85 yaşındaki aşırı sağ politikacı hakkında olumlu görüş belirtti.

FN lideri Marine Le Pen'in de babası Jean Marie Le Pen ile ilgili en sık dile getirilen eleştiri ise provakatör olduğu yönünde. Fransızların yüzde 88'i Le Pen'i agresif olmakla suçlarken, yüzde 75'i ise radikal olmakla eleştirdi. Yüzde 83'de aşırı sağ politikacıya ırkçı suçlamasını yöneltti. Le Pen'in Yahudi düşmanı olduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 81.

Aşırı sağ parti seçmeni arasında da baba Le Pen'e olumsuz bakış devam ederken, FN seçmeninin yüzde 58'i Jean Marie Le Pen'in partiyi terk etmesi gerektiğini belirtti.

Le Pen'in olumsuz imajına rağmen ankete katılanların yüzde 72'si, FN onursal başkanın iyi bir konuşmacı olduğunu vurguladı. Le Pen'i cesaretli bulanların oranı ise yüzde 45 olarak gerçekleşti. CİHAN

Yorumlar