Eski cumhurbaşkanının rüşvet davasında sürpriz gelişme

Almanya'nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff hakkında açılan rüşvet davasına Hannover’de devam edildi.

Google Haberlere Abone ol
Eski cumhurbaşkanının rüşvet davasında sürpriz gelişme

Almanya'nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff hakkında açılan rüşvet davasına Hannover’de devam edildi. Bugünkü duruşmada, soruşturmaya katılan bir polis memuru şahit olarak dinlendi.

Söz konusu memur, Wulff’un bilgisayarında bulunan e-postalarla ilgili mahkemede ifade verdi. Polis memuru film yapımcısı David Groenewold tarafından Wulff’a gönderilmiş bir e-postadan söz etti. E-mail’de Groenewold’un Wulff’tan yardım istediğine dair ifadeler olduğunu söyleyen polis, dava konusunu doğrudan ilgilendiren somut bir delilden bahsetmedi.

Bugünkü duruşmada hakim Frank Rosenow, davada delillerin değerlendirilmesine yönelik sürecin sonlandırılması ve karar duruşmasının yapılması için ara verilmesini teklif etti. Savcı Clemens Eimtrebaeumer ise olayın tam olarak aydınlatılamadığını ileri sürüp sürpriz bir şekilde yeni şahitlerin dinlenmesini istedi. Şimdi mahkeme savcının bu talebini değerlendirecek. Eğer bu talep yerinde bulunursa dava uzayacak, aksi halde bu ay içinde Wulff hakkındaki karar açıklanacak.

Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı olduğu dönemde Münih’te 2008 yılında katıldığı Ekim Şenlikleri esnasında Bayerischer Hof otelindeki 719 Euro’luk konaklama ve yemek masrafının, yapımcı Daid Groenewold tarafından ödendiği iddiasıyla çıkar sağlamakla suçlanıyor. CİHAN

Yorumlar