Erbil'de halk Ramazan hazırlıklarını tamamladı

Irak'ın kuzeyindeki Erbil şehrinde halk, Ramazan hazırlıklarını tamamladı. Bölgede aşırı sıcaklardan dolayı halk, bu sene Ramazan ayının zor geçmesini beklerken, pazar alışverişini kutsal ayın başlamasından önce tamamladı. Erbil halkı,...

Google Haberlere Abone ol
Erbil'de halk Ramazan hazırlıklarını tamamladı

Irak'ın kuzeyindeki Erbil şehrinde halk, Ramazan hazırlıklarını tamamladı. Bölgede aşırı sıcaklardan dolayı halk, bu sene Ramazan ayının zor geçmesini beklerken, pazar alışverişini kutsal ayın başlamasından önce tamamladı. Erbil halkı, bu yıl Suriye krizi ve Irak-İslam Şam Devleti(IŞİD) saldırılarından kaçarak şehre sığınan halk ile birlikte Ramazan ayını geçirecek.

Erbil'de esnaf, yaşanan finansal sıkıntılardan dolayı bu yıl halkın Ramazan alışverişine fazla bütçe ayıramadığından şikayetçi. Halkta alışveriş için yeteri kadar para olmadığını söyleyen Erbil esnafı, geçtiğimiz yıllara nazaran bu sene Ramazan ayına sıkıntılı girdiklerini ifade ediyor. Esnaf, Bağdat yönetiminin Erbil'in bütçesini göndermediğini bundan dolayı başta memur kesimi olmak üzere büyük sıkıntıların yaşandığını söylüyor. Mustafa Kadir isimli esnaf, Ramazan'a maddi olarak bu yıl sıkıntılarla girdiklerini dile getirdi. " Irak'ın güneyinde meydana gelen olaylar ve bütçemizin kesilmesi bizi çok etkiledi. İnsanlar tedirgin, onun için alışveriş yapılmıyor." şeklinde konuşan Kadir, gıdada yaşanan fiyat artışlarına da dikkat çekti.

Ramazan ayının gelmesinden mutluluk duyduğunu ifade eden Abbas Amin isimli Erbil'li , esnafın Ramazan ayında fiyatlarla oynamamaları temennisinde bulundu.

Bölgenin zor bir dönemden geçtiğini dile getiren Ali Mahmut isimli vatandaş ise Ramazan ayının gelmesi ile beraber tüm sıkıntıların bitmesi için herkesi dua etmeye çağırdı.

Erbil'de halk sahurda genelikle; peynir, bal, tereyağı, tahin, pekmez çeşitleri, hurma, ceviz, yumurta ve meyve tüketiyor. İftarda ise; pilav ile birlikte etli yemekler ilgi görüyor. Sıcakların zaman zaman 45 dereceye çıktığı bölgede halkın en büyük sorunu Ramazan'da susuzluk.

Ramazan'da halk daha çok organik gıdalara rağbet gösteriyor. Erbil halkı Ramazan'da köy pazarı olarak bilinen Surçi ve Tayrava pazarlarına akın ediyor. Surçi ve Tayrava pazarlarında köylerden gelen taze yumurta, peynir, bal, yoğurt, domates, salatalık ve meyvenin tüm çeşitlerini bulabiliyorsunuz. Fiyatları yüksek olsa da halk organik gıdalardan vazgeçmiyor.

Bölgede Ramazan ayının başlamasıyla beraber tüm restoranlar, kahvehaneler ve kafeteryalar kapanıyor. Açılan çok az sayıda restoran ise dışarıdan gözükmemesi için perdelerle kapatılıyor. Alkollü içki satan dükkanlara ise Ramazan ayı boyunca açılmalarına izin verilmiyor. CİHAN

Yorumlar