Endonezya'da seçimlerin resmi seçim sonuçları yarın açıklanacak

Dünyanın en kalabalık Müslüman nüfusuna sahip ülkesi Endonezya’da yapılan devlet başkanlığı seçimlerinin resmi sonuçları yarın açıklanacak. Endonezya'da 9 Temmuz'da yapılan devlet başkanlığı seçiminin resmi olmayan sonuçlarına...

Google Haberlere Abone ol
Endonezya'da seçimlerin resmi seçim sonuçları yarın açıklanacak

Dünyanın en kalabalık Müslüman nüfusuna sahip ülkesi Endonezya’da yapılan devlet başkanlığı seçimlerinin resmi sonuçları yarın açıklanacak.

Endonezya'da 9 Temmuz'da yapılan devlet başkanlığı seçiminin resmi olmayan sonuçlarına göre Cakarta Valisi Joko Widodo yüzde 53'e yakın oy ile seçimin galibi.

Endonezya eski Genelkurmay Başkanı Probowo Subianto ve destekçileri ise asıl kendilerinin önde olduğunu ve seçimi kazandıklarını ilan etmişti. Seçim gününden bu yana Endonezya'daki ana gündem seçim sonuçları oldu.

Joko Widodo destekçileri seçime hile karıştırılabilir endişesi ile halen görevde bulunan Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono'dan bu konuda yardım talep etmişti. Yudhoyono da seçimin adil sonuçlanması için elinden geleni yapacağını kamuoyuna açıklamıştı.

Cakarta Valisi Joko Widodo ve rakibi Prabowo Subianto arasında geçen hararetli tartışma yarın son buluyor. Endonezya'da sandık başına giderek oy veren 190 milyona yakın seçmenin tercihi yarın belli olacak.

CİHAN

Yorumlar