Çapraz görüşmelere devam edilecek

Yarım asrı geçen Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik ‘tarihi bir adım’ atıldı.

Google Haberlere Abone ol
Çapraz görüşmelere devam edilecek

Yarım asrı geçen Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik ‘tarihi bir adım’ atıldı. Ada’nın Türk ve Rum temsilcileri eş zamanlı olarak çapraz görüşmeler için Atina ve Ankara’da masaya oturdu. Diplomatik kaynaklar, görüşmelerin olumlu bir havada geçtiğine dikkat çekerek çapraz görüşmelerin gelecekte devam edeceğini kaydetti.

Kıbrıs Rum Kesimi Özel Temsilcisi Andreas Mavroyannis ve beraberindeki heyet, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu tarafından kabul edildi. Rum müzakereci Mavroyannis’e iki müzakere heyeti üyesi eşlik etti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti müzakerecisi Kudret Özersay ve beraberindeki iki müzakere heyeti üyesi de Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri tarafından Atina’da kabul edildi. 1963 sonrasında ilk kez bu tür bir görüşe gerçekleştirildiğine dikkat çeken Dışişleri kaynakları, Türkiye’nin bu vesileyle çözüm sürecine olan desteğini yinelediklerini belirtti.

‘‘Önümüzdeki dönemde müzakere sürecinin ivme kazanmasını ümit ediyoruz. Olumlu bir görüşme ve olumlu bir başlangıç oldu. Bu tür ziyaretlerin özellikle psikolojik etkisi önem taşıyor. Benzer çapraz ziyaretlerin devam etmesi öngörülüyor.’’ şeklinde konuşan kaynaklar, bir sonraki çapraz görüşmesine dair bir tarih vermemekle beraber bunun bir ilke kararı olarak alındığının altını çizdi.

Bugün iki başkentte gerçekleştirilen çapraz görüşmenin Ankara ayağı öğle yemeği ile birlikte yaklaşık iki saat sürdü. Türk ve Rum müzakerecilerin Ada’ya yarın dönmeleri bekleniyor. CİHAN

Yorumlar