Bulgaristan erken seçime gidiyor

Bulgaristan'da erken seçim için siyasi liderler kararlarını bildirdi.Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkanı Lütvi Mestan, kabine kurucusu partinin erken seçim kararını değerlendirerek cumhurbaşkanı huzurunda seçim tarihi için istişare...

Google Haberlere Abone ol
Bulgaristan erken seçime gidiyor

Bulgaristan'da erken seçim için siyasi liderler kararlarını bildirdi.

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkanı Lütvi Mestan, kabine kurucusu partinin erken seçim kararını değerlendirerek cumhurbaşkanı huzurunda seçim tarihi için istişare döneminin geldiğini belirtti.

Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) Başkanı Sergey Stanişev, erken seçimi siyasi krizden en uygun çıkış yolu olarak göstermişti. Stanişev, Temmuz ayı sonuna kadar erken seçimlerin yapılması ülke için en iyi seçenek olduğunu belirtmişti.

Lütvi Mestan, HÖH'ün sonuna kadar hükümete sadık kaldığını, kendilerinin kabinenin düşmesine ön ayak olmayıp sadece süreci hızlandırdıkları iddia etti.

Ana muhalefet partisi GERB Başkanı Boyko Borisov da iktidar parti liderini karar için tebrik ederek bundan sonra hükümetin, ülkenin geleceğini ilgilendiren kararlar almamasını istedi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, erken seçim tarihi için önümüzdeki hafta Milli Güvenlik ve İstişare Kurulu'nu toplayacağını duyurdu.

Plamen Oreşarski'nin teknokratlar hükümeti 29 Mayıs 2013'te kurulmuş, aylar boyunca parlamento önündeki göstericiler tarafından protesto edilmişti. CİHAN

Yorumlar