Başbakan Erdoğan, Singapur'da botanik bahçesini ziyaret edecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uzakdoğu seyahatinin ikinci ayağı olan Singapur'a geldi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan, Singapur'da botanik bahçesini ziyaret edecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uzakdoğu seyahatinin ikinci ayağı olan Singapur'a geldi. Japonya'dan TSİ 08.10 sularında ayrılan Başbakan Erdoğan, THY'ye ait uçakla yaklaşık 7 saatlik uçuşun ardından 15.50'de Singapur'a indi. Erdoğan'ı, Singapur havalimanında, Singapur Adalet ve Dışişleri Bakanı K. Shanmugam ve Türkiye'nin Singapur Büyükelçisi Taner Seven ve diğer yetkililer karşıladı.

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, kendilerine tahsis edilen araçla havaalanından ayrılırken, beraberindeki bakanlar ise minibüsle havaalanından kalacakları otele geçti. Minibüsleri geç gelen işadamları da Erdoğan'dan yaklaşık 15 dakika sonra havaalanından ayrılabildi.

Resmi temaslarına yarın başlayacak olan Erdoğan'ı yarın yoğun bir gündem bekliyor. Erdoğan için ilk olarak Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi karşılama töreni düzenlenecek. Erdoğan, burada Cumhurbaşkanı Tony Tan Keng Yam ile görüşecek.

Başbakan Erdoğan ardından da Singapurlu mevkidaşı Lee Hsien Long ile bir araya gelecek. İki ülke arasında imzalanacak anlaşmaların ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek. İki başbakan ardından resmi öğle yemeğine geçecek.

BOTANİK BAHÇESİNİ GEZECEK

Erdoğan'ın bir sonraki durağı ise Singapur Parlamentosu olacak. Erdoğan Parlamento Başkanı Halimah Yacob’u ziyaret edecek.

Erdoğan gün içindeki temasları kapsamında Singapur Botanik Parkı Orkide Bahçesini ve Singapur Limanı'nı ziyaret edecek. Erdoğan ayrıca 1903’te vefat eden Türk Başkonsolosu Ahmet Ataullah Efendi ve Jahor Sultanı AbuBekr’in Eşi Hatice Sultan’ın mezarlarının bulunduğu Telok Bilayoh Mezarlığını ziyaret edecek.
Başbakan Erdoğan'a Singapur ziyaretinde kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bazı bürokratlar, işadamları ve gazeteciler eşlik ediyor.
CİHAN

Yorumlar