Ban'ın yardımcısı Feltman, Eroğlu'nu ziyaret etti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Jeffrey Feltman, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’yla bir araya geldi. Feltman, Eroğlu ve ekibiyle faydalı bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, Kıbrıs...

Google Haberlere Abone ol
Ban'ın yardımcısı Feltman, Eroğlu'nu ziyaret etti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Jeffrey Feltman, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’yla bir araya geldi. Feltman, Eroğlu ve ekibiyle faydalı bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, Kıbrıs sorununa kapsamlı bir çözüm için ileriye doğru atılacak adımları tartıştıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu ile yaklaşık 1 saat süren ortak bir görüşme gerçekleştiren Feltman görüşme sonrasında basına açıklama yaptı.

Jeffrey Feltman, Eroğlu ve ekibiyle faydalı bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti. Bunun BM Genel Sekreteri Ban'ın Siyasi İşler Danışmanı olarak Kıbrıs’a gerçekleştirdiği ilk ziyaret olduğunu kaydeden Feltman, burada olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Feltman, BM Genel Sekreteri’nin “ortak açıklamanın tarihi bir önem taşıdığı” şeklindeki düşüncesini ve bunun müzakerelerin esasıyla ilgili ileriye doğru güçlü bir temel oluşturduğu yönündeki inancını da Cumhurbaşkanı Eroğlu’na ilettiğini de kaydetti.

Feltman, kendisinin BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim ile BM olarak iki tarafa destek vermek için neler yapılabileceği üzerinde çalışmaya devam etme yönündeki taahhüdünü de yeniden vurguladığını dile getirdi. CİHAN

Yorumlar