Azerbaycan'da Nevruz kutlamaları başladı

Azerbaycan'da Nevruz Bayramı kutlamaları renkli görüntülerle başladı. Baharın gelişini simgeleyen Nevruz Bayramı kutlamalarına; Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, First Lady Mehriban Aliyeva, milletvekilleri, bakanlar, ülkedeki yabancı misyon şefleri.

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan'da Nevruz kutlamaları başladı

Azerbaycan'da Nevruz Bayramı kutlamaları renkli görüntülerle başladı. Baharın gelişini simgeleyen Nevruz Bayramı kutlamalarına; Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, First Lady Mehriban Aliyeva, milletvekilleri, bakanlar, ülkedeki yabancı misyon şefleri, üst düzey bürokratlar ve vatandaşlar katıldı. Tarihi Kız Kalesi’nin önündeki meydanda başlayan kutlamalar Sahil Parkı boyunca devam etti.
Tören alanına eşiyle birlikte gelen Aliyev’e Nevruz geleneği olan içinde çerez ve yiyeceklerin bulunduğu tepsi sunuldu. Cumhurbaşkanı Aliyev, daha sonra Nevruz ateşini tutuşturarak, törenin resmi bölümünün yapılacağı alana geçti. Aliyev burada yaptığı konuşmada Azerbaycan halkının ve tüm Türk dünyasının Nevruz Bayramı’nı kutladı.
Etkinlikler çerçevesinde hazırlanan stantları ziyaret eden Aliyev, Nevruz kutlamalarının vazgeçilmez karakterleri Kel ve Köse ile de şakalaşmayı ihmal etmeyerek, onlarla yumurta tokuşturdu. Cumhurbaşkanı Aliyev ve eşi ayrıca ülkenin çeşitli bölgelerini temsil eden sanat ve spor ekiplerinin performanslarını izleyerek hatıra fotoğrafları çektirdi.
Etkinliklere katılan ziyaretçiler, Azerbaycan mutfağının Nevruz’a özel tatlı örneklerinden tatma fırsatı bulurken stantlarda ülkenin milli kültürünü yansıtan el sanatları, folklor oyunları, heykeller ve resim sergilerini de gezme imkanı buldular.
Azerbaycan kanunlarına göre Nevruz Bayramı dolayısıyla ülkede 1 hafta resmi tatil olarak kabul ediliyor ve hafta boyu çeşitli etkinlikler düzenlenerek kutlamalar yapılıyor.
CİHAN

Yorumlar