Atina'da Almanya Büyükelçisi'nin konutuna saldırı düzenlendi

Yunanistan’ın başkenti Atina’da görev yapan Almanya Büyükelçisi Wolfgang Dold’un konutuna silahlı saldırı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Atina'da Almanya Büyükelçisi'nin konutuna saldırı düzenlendi

Yunanistan’ın başkenti Atina’da görev yapan Almanya Büyükelçisi Wolfgang Dold’un konutuna silahlı saldırı düzenlendi. Polis, sabaha karşı 03.30 civarında meydana gelen olayda yaralanan olmadığını açıkladı.

Almanya Büyükelçisi’nin Atina’nın Halandri semtinde bulunan evine silahlı saldırı düzenlendi. Olaya şahit olanların verdikleri bilgiye göre sabaha karşı konutun çıkış kapısı önüne gelen kişiler, ateş ettikten sonra olay yerinden kaçtı. Kalaşnikof silahtan çıktığı tahmin edilen mermiler konutun avlu duvarına isabet ederken, onlarca kovan bulundu. Polisin saldırganları yakalamak için bölgede geniş bir operasyon başlattığı bildirildi. Polis, şimdiye kadar 6 şüpheliyi gözaltına aldı. Olayı Terörle Mücadele Birimi soruşturuyor.

Almanya Büyükelçilerine ait konut, ikinci defa saldırıya uğruyor. İlk saldırı, 17 Kasım terör örgütü tarafından Mayıs 1999’da gerçekleştirilmişti. Bu arada Başbakan Antonis Samaras’ın Alman Büyükelçisini arayarak geçmiş olsun mesajını ilettiği açıklandı. Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos da saldırıyı kınadı.
CİHAN

Yorumlar