Atalay, Azeri Bakan Heydarov ile bir araya geldi

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'na (ECO) üye ülkelerin 7. Uluslararası Afet Risk Yönetimi Konferansı'na katılmak için Azerbaycan’ın Gebele şehrine gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve beraberindekiler, Olağanüstü Haller Bakanı Kemaleddin...

Google Haberlere Abone ol
Atalay, Azeri Bakan Heydarov ile bir araya geldi

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'na (ECO) üye ülkelerin 7. Uluslararası Afet Risk Yönetimi Konferansı'na katılmak için Azerbaycan’ın Gebele şehrine gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve beraberindekiler, Olağanüstü Haller Bakanı Kemaleddin Heydarov ile bir araya geldi.

Heyetler arası yapılan görüşmede konuşan Heydarov, Türkiye ile yakın ilişkilerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Heydarov iki ülke arasında ekonomi ve siyasi alanlardaki mevcut ilişkilerin her geçen gün daha da iyiye gittiğini belirtti. Heydarov başta enerji olmak üzere iyi ilişkileri afet ve olağanüstü durumlarda da geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Heydarov, iki ülkenin ortak geliştirdikleri projelere atıfta bulunarak, söz konusu gelişmelerin diğer alanlara da sirayet etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Beşir Atalay da yaptığı konuşmada, gösterilen ev sahipliğine teşekkür ederek, dünyada eşine ender rastlanan bir yakın ilişki içerisinde olduklarını bildirdi. Atalay, "Türkiye - Azerbaycan kardeşliği çok istisnai bir yere sahip. Hiçbir sıcaklık hiçbir bağ bunun yerini tutamaz. Başımız ağrısa siz Azerbaycanlı kardeşlerimizle paylaşırız." dedi

Başbakan Yardımcısı Atalay, konferansın akabinde basına yaptığı değerlendirmenin sonunda yalnız Azerbaycan medya temsilcilerinin sorularına cevap vereceğini, Türk medyası temsilcilerinden soru almayacağını söyledi.

CİHAN

Yorumlar