Alman Federal Meclisi dinlemelere karşı önlem alacak

Amerika ile yaşanan NSA dinleme skandalı sonrası Alman Parlamentosu dinlemeye karşı güvenlik önlemlerini artırıyor.

Google Haberlere Abone ol
Alman Federal Meclisi dinlemelere karşı önlem alacak

Amerika ile yaşanan NSA dinleme skandalı sonrası Alman Parlamentosu dinlemeye karşı güvenlik önlemlerini artırıyor. Yabancı istihbarat servislerinin dinlemelerine karşı meclis binası gözden geçirilerek teknik önlemler alınacak.

Bu hafta parlamento binasını inceleyecek olan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Komisyonu konsept hazırlayarak Federal Güvenlik Dairesi’ne sunacak. Komisyon, meclisteki dinlemeye karşı güvenli büroları tekrar gözden geçirip masa telefonlarının dinleme için kullanılıp kullanılmadığını kontrol edecek. Ayrıca milletvekillerinin ve büro çalışanlarının cep telefonlarının ne kadar güvenli oldukları incelenecek.

Bu arada milletvekillerinin cep telefonlarının dinleneceği iddialarını çok ciddiye almadıkları ve dinlemeye karşı korunaklı kriptolu telefonları kullanmaya sıcak bakmadıkları belirtildi. Meclis ve hükümet çevresinin dinlemeye karşı korunaklı olmadığı iddia ediliyor.

"Tehlikeyi önleyici hukuki tedbirler için sebep yok" diyen Meclis Başkanı Norbert Lammert ise soruşturmaya da ihtiyaç olmadığını kaydetti. CİHAN

Yorumlar