Afganistan'da İsrail'in Gazze saldırısı protesto edildi

Afganistan’ın başkenti Kabil’de Dini İlimler Derneği tarafından ülkenin doğusunda yaşanan kanlı saldırı ve İsrail’in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edildi.Afganistan'da son günlerde yaşanan saldırılar ve kanlı olayların...

Google Haberlere Abone ol
Afganistan'da İsrail'in Gazze saldırısı protesto edildi

Afganistan’ın başkenti Kabil’de Dini İlimler Derneği tarafından ülkenin doğusunda yaşanan kanlı saldırı ve İsrail’in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edildi.

Afganistan'da son günlerde yaşanan saldırılar ve kanlı olayların ardından, bugün başkentte düzenlenen protesto gösterisine yüzlerce vatandaş katıldı. Göstericiler ayrıca İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları da protesto etti.

Gösteriye katılan vatandaşlar ellerindeki “Urgon acınızı paylaşıyoruz", "Gazze milletin ruhu", "Yeter Afgan cinayetleri", "Afganistan'ın düşmanlarına ölüm", "Terörist İsrail’e ölüm" pankartlarıyla, ülkede ve Gazze’de yaşanan kanlı cinayetleri kınadı.

Yürüyüşe katılan Afganistan Dini İlimler Derneği Başkanı Yardımcısı Mazharuddin Faiz, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Bizim bugünkü gösterimizin hedefi, Urgon acılarını paylaşmak ve İsrail’in Filistin’e kanlı saldırılarını kınamak. Biz burada toplanarak Filistinlilere, onlarla beraber olduklarımızı göstermek istiyoruz ve İsrail’i uyarıyoruz. Filistin yalnız değil. Biz onlarla beraberiz. İnşallah yakında İsrail’in mağlup olacağına hepimiz şahit olacağız. Eğer İsrail bu yaptıklarından elini çekmezse, İslam dünyası buna karşı tepki gösterecek. ” diyerek Filistin halkına destek verdi.

Düzenlenen gösterinin iki sebebi olduğunu aktaran Dr. Sifatullah Kanit de, “Birincisi, ülkenin doğusundaki intihar saldırısında yüzlerce vatandaşı kaybettik. Bu nedenler acılarımızı halkımızla paylaşıyoruz. İkincisi yaklaşık 10 gün önce İsrail’in Gazze’ye başlattığı hava saldırılarının ardından bugün benim bildiğim kadarıyla kara saldırılarına da başlamış. Biz bunu kınıyoruz.” dedi.

Gösteri sonunda vatandaş Filistin bayrağını başlarının üstünde taşıyarak, İsrail bayrağını ayakları altına aldı ve yaktı. CİHAN

Yorumlar