Müşteri Gizliliği Ne Kadar Önemli?

Geçtiğimiz günlerde internetten verilen bir yemek siparişi müşterinin kâbusuna dönüştü. Tatsız durumları engellemek için firmalar nasıl önlemler alıyor, neler yapılabilir?

Google Haberlere Abone ol
Müşteri Gizliliği Ne Kadar Önemli?

Müşteri Gizliliği Ne Kadar Önemli? İnternet Geçtiğimiz günlerde internetten verilen bir yemek siparişi müşterinin kâbusuna dönüştü. Tatsız halleri engellemek için kuruluşlar nasıl önlemler alıyor, neler yapılabilir?26.02.2015 / 01:00

Her şey bir müşterinin yemek siparişinde yaşadığı sorunları internet ortamında yazmasıyla başladı. Paylaşılan ekran görüntülerinden gördüğümüz kadarıyla ödemeyle ilgili yaşanan sıkıntılardan sonra bayan alıcı tacize uğruyor ve tehdit ediliyor. Taciz ve tehdit edilme yolu da sipariş verilen platform bulunan YemekSepeti.com'un standart prosedür şekilde siparişi sektör işletmeye gönderdiği iletişim bilgisi, yani telefon.

Neden telefon veriliyor?

Siparişle ilgili bir problem olduğunda müşteriyle direk iletişim kurulup sürecin hızlandırılması için telefon bilgisi restorana iletiliyor. Bu sayede karşılaşılan ufak problemler seri biçimde, vasıtası kuruluşa gereksinim duyulmadan restoran ve alıcı içerisinde çözülebiliyor. Fakat son vakada gördüğümüz üzere mahremiyetle ilgili şekilde kimi sıkıntılar ortaya çıkabiliyor.

Çözüm ne?

Bu çeşit halleri engellemenin yolu görünüşe kıyasla restorana iletişim bilgisi vermemek. Nasıl alıcı çağırma merkezinden bir operatör aracılığı ile restorana bilgi verebiliyorsa tıpkı biçimde restoranın da alıcıya çağırma merkezi üstünden erişmesini sağlamak. Bu vakadan sonra bir diğer yemek sipariş sitesi bulunan BolBol.com'un Twitter hesabından bir İlan yayınlandı. Duyuruda restoranlara iletişim bilgisi sağlanmayacağı söylendi.

Bugünden itibaren vereceğiniz siparişlerde iletişim bilgileriniz restoran çalışanlarıyla asla paylaşılmayacaktır. pic.twitter.com/vrFnyVIlam

— BolBol (@bolbol_com) 25 Şubat 2015

BolBol.com vasıtası ile gönderilen bu twitte, iletişim bilgisi paylaşmama konusuyla ilgili bizim bahsettiğimiz yöntemin mi kullanılacağıyla ilgili bir ayrıntı verilmiyor. Sosyal medyada epey bir çok yankı bulan taciz konusuyla ilgili YemekSepeti.com vasıtası ile henüz bize ulaşan bir izahat yok; sırf basından siparişin verildiği şirket bulunan Bambi Cafe'nın ilgili çalışanını işten çıkarttığına dair bilgiler edindik. Firmalar ilgili konularda izahat yapmak isterlerse sayfalarımız kendilerine açık.

:: Telefon bilgisini saklamak bu çeşit sorunları çözebilir mi?

Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar