Sınırda sıcak gelişme: İşte ilk görnütüler

Irak merkezi yönetimi, Türkiye Irak sınırında iki ülke ordularının ortak manevraya başladığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Sınırda sıcak gelişme: İşte ilk görnütüler

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Irak'ın kuzeyindeki tartışmalı referandum nedeniyle gerilimin had safhaya ulaştığı Türkiye-Irak sınırında sıcak gelişmeler yaşanıyor. Türkiye'nin bugün "Irak ordusu ile birlikte hareket edeceğiz" şeklindeki açıklamasından saatler sonra Bağdat'tan bir adım ötesiyle ilgili açıklama geldi. Irak merkezi yönetiminden gelen açıklamada, Türkiye ve Irak ordularının birlikte hareket etmeye başladığı belirtildi. 

IRAK SAVUNMA BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Irak Savunma Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında sözlerine yer verilen Genelkurmay Başkanı Osman Ganimi, "Türkiye ile Irak sınırında, ortak geniş çaplı, askeri tatbikat başladı." ifadelerini kullandı. Irak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Osman Ganimi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile 2 gün önce Ankara'da bir araya gelmişti.

TSK DA AÇIKLAMA YAPTI

Genelkurmay Başkanlığından, Silopi/Habur bölgesinde devam eden tatbikatın üçüncü safhasının yarın başlayacağı, söz konusu safhaya Irak Silahlı Kuvvetlerine bağlı unsurların da katılacağı bildirildi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin 18 Eylül'de Silopi/Habur'da başlattığı tatbikata ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 18 Eylül 2017 tarihinden itibaren Silopi/Habur bölgesinde icra edilmekte olan tatbikatın üçüncü safhasına 26 Eylül 2017 tarihinde başlanacaktır. Tatbikatın bu safhası, bugün akşam saatlerinde bölgeye intikal eden Irak Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlik/unsurların da katılımı ile birleşik olarak icra edilecektir." ifadeleri yer aldı.

Yorumlar