SON DAKİKA! Hollanda'da rehine krizi yaşanıyor

Hollanda'da yaşanan rehine vakası ülkeyi teyakkuza geçirdi. Bir kafede 150 kişinin rehin alındığı haberi bir anda ülkede paniğe neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Hollanda'da rehine alarmı!

Hollanda'nın doğusundaki Ede kasabasındaki bir gece kulübünde çok sayıda kişinin rehin alındığı açıklandı. Polis, konuya ilişkin açıklamasında, bölgedeki evlerin tahliye edildiği bilgisini verdi. Açıklamada, olayda 'terörist saiklere işaret eden herhangi bir emare bulunmadığı' ifade edildi.

Sosyal medya üzerinden yapılan polis açıklamasında, olay yerine pek çok özel polis biriminin gönderildiği belirtilirken, Hollanda polisi, daha sonra yaptığı açıklamada, üç rehinenin serbest bırakıldığını, olayın sürdüğünü açıkladı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, bölgedeki 150 ev tahliye edildi ve halktan bölgeden uzak durmaları istendi. Hollanda'nın Telegraaf isimli ulusal gazetesi, ismini vermediği kaynaklara dayandırdığı haberinde, üzerinde silah ve patlayıcılar olan bir erkeğin 'Café Petticoat Ede' isimli dans ve gece kulübünde çok sayıda kişiyi rehin aldığı bilgisini aktardı. Kaç kişinin rehin alındığı hakkında ise kesin bir bilgi paylaşılmadı.

NOS yayın kuruluşu da uzaktan kumandalı bir robotun olay yerinde olduğunu, bunun yanı sıra bomba imha ekipleri ile koruyucu kıyafetli polislerin de bölgede bulunduğunu kaydetti. Demiryolları işletmecisi NS, Ede ile olan tüm tren seferlerini iptal etti. 

KRİZ SONA ERDİ

Ede'de bir gece kulübünde rehin alınan kişilerin serbest kaldığı, olayla bağlantılı olarak kar maskeli bir kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Hollanda polisinin açıklamasında, "Son rehine de serbest bırakıldı. Bir kişi gözaltına alındı. Şu anda daha fazla bilgi paylaşamayız" denildi. Olay yerindeki gazeteciler de elleri havada bir şekilde gece kulübünden çıkan kişinin polis tarafından gözaltına alınarak polis aracına bindirildiğini teyit etti. 

Yorumlar