Ağız Kokusu

Ağız kokusu, mide bulandırıcı kokuya halitosis de denir. Uzmanlar ağız kokusunu bir hastalık olarak tanımlamamaktadır.

Google Haberlere Abone ol
Ağız Kokusu

Ağız kokusu, mide bulandırıcı kokuya halitosis de denir. Uzmanlar ağız kokusunu bir hastalık olarak tanımlamamaktadır. Fakat ağız kokusu ciddi hastalıklara sebep olabilir. Ağız kokusu günümüzde medeni toplumlar da dahil olmak üzere çok yaygındır. Aynı zaman da sosyal bir sorundur. Psikolojik problemlere sebep olabilir. Ağız kokusu çoğu insanda kendine olan güvenlerini kaybettirir. Ağız kokusundan kurtulmak günde en az 3 kere diş ve dil sırtı mutlaka fırçalanmalıdır. Çok sık kullanmamak şartıyla gargaralarda kullanılabilir. Eğer tüm bunlara rağmen ağız kokunuz geçmiyorsa bir diş hekimi ve kulak burun boğaz doktoruna görünün. 

Ağız kokusundan kurtulmak için şunları yapın :

Yemek yediğinizde özellikle sarımsak vb şeyler de karanfil çiğneyin. Karanfil kötü kokuyu yok eder ve nefesin temiz çıkmasını sağlar.

Yediğiniz yemeklerden dolayı dişlerinizi fırçalasanız dahi dişinizin arasındaki ufak artıkları diş ipi kullanarak çıkartın. Yalnız diş ipini doğru kullanın. Yanlış kullanırsanız ilerde dişlerinizin arasını açma ihtimaliniz olur.

Mide de helikobakter pilori’nin üremesini  azalttığı için bol bol yoğurt yiyin. Yoğurt ağız kokmasında etkili olduğu uzmanlar tarafından açıklanmıştır.

Bol su için. Su böbreklere faydası olduğu gibi ağız kokusunda da giderici özelliğe sahiptir.

Mutlaka yemek yiyin. Yemek yemediğiniz taktir de ağzınızın için kokar ve pis bir koku yaymaya başlar. Yemek aynı zaman da mikrobu azaltıp tükürük miktarını arttırdığı için ağız kokusunda oldukça önemlidir.

Yatmadan önce gargara yapmayı unutmayın. Her gün 1 kere gargara mutlaka yapın. Gargara ağız içindeki mikropları yok ederek gece yatarken rahat bir nefes alıp vermenizi sağlar.

Midenizde helikobakteri varsa mutlaka tedavi olun. Helikobakteri enfeksiyona bağlı  gastrit ve reflü ye sebep olduğundan ağızda pis bir koku yayılımı yapmasına neden olur.

Ağız kokusunu gidermek için naneli sakızlar çözüm olabilir. Ayrıca sakız tükürük bezi yaptığı için boğaz enfeksiyonların da oldukça önemlidir.

Ağız kokusu şeker hastalığı, böbrek yetmezliği, akciğer enfeksiyonların da baş gösterir. Bu nedenle ağızınız tüm önlemlerinizi almanıza rağmen geçmiyorsa mutlaka bir doktora gitmelisiniz.

Yorumlar