Yusuf Ziya Özkan vefat etti

Sunucu ve seslendirme sanatçısı Yusuf Ziya Özkan kimdir, nerelidir, kaç yaşındaydı, neden öldü?

Google Haberlere Abone ol
Yusuf Ziya Özkan vefat etti

Yusuf Ziya Özkan kimdir, nerelidir, kaç yaşındaydı, neden öldü, hastalığı var mıydı, neydi? Özkan'ın vefat haberi dün geldi. Özkan'ın daha önce organ nakli olduğu ortaya çıktı. 

Emekli seslendirme sanatçısı ve sunucu Yusuf Ziya Özkan, 66 yaşında hayatını kaybetti. Bir süre önce rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan Yusuf Ziya Özkan, yakalandığı Koronavirüs (Covid-19) sonrası yoğun bakıma alınmıştı. Özkan, 2016 Şubat ayında 11 yıllık bekleyişin ardından böbrek nakli olmuş ve sağlığına kavuşmuştu.

Yusuf Ziya Özkan kimdir, nerelidir, kaç yaşındaydı, neden öldü?
Yusuf Ziya Özkan kimdir, nerelidir, kaç yaşındaydı, neden öldü?

 

2005 yılında böbrek yetmezliği tanısı konulan Yusuf Ziya Özkan, İstanbul, Bursa ve İzmir’de özel hastanelerin yanı sıra üniversite hastanelere başvurdu. Haftanın 3 günü hemodiyaliz ünitesine bağlı olarak yaşamını devam ettiren Özkan’a Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen Fatma İşsever’in böbreği uygun bulundu. Bursa’dan getirilen böbrek ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi doktorlarından oluşturan nakil ekibi tarafından başarılı bir ameliyat ile nakledilmişti.

Yusuf Ziya Özkan, geçirdiği başarılı operasyon sonrası eski sağlığına kavuştuğunu belirterek, "Diyaliz tedavisi ilerledikçe başka komplikasyonlar ve sıkıntılar ortaya çıkmaya başlamıştı. ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde güzel bir organ nakil merkezi var. Yetkin ve nazik doktor ve hemşirelerimiz var fakat yeteri kadar hasta yok. Nakil sırası burada çok daha çabuk geliyor. Hasta kardeşlerimiz; lütfen gelin, Çanakkale’deki bu imkandan hep birlikte istifade edelim" demişti.

TGC'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Yusuf Ziya Özkan’ın ölümünün ardından bir mesaj yayınladı. Mesajda şu görüşler yer aldı:

“Değerli meslektaşımız Yusuf Ziya Özkan’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mesleğimize uzun yıllar başarıyla hizmet veren Özkan’ın ailesinin, dostlarının ve meslektaşlarının acısını paylaşıyor, sabırlar diliyoruz.”

Yusuf Ziya Özkan’ı cenazesi 3 Eylül 2021 Cuma günü Çanakkale’de toprağa verildi.

YUSUF ZİYA ÖZKAN KİMDİR?

Yusuf Ziya Özkan, 1954 yılında Çanakkale’de dünyaya geldi. 

Özkan, Ankara Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji bölümünden mezun oldu.

Mesleğe Erzurum Milletin Sesi Gazetesi’nde muhabir olarak başladı.

Aynı gazetede yazı işleri bölümünde de görev yaptı.

TRT İstanbul Radyosu’nda spikerlik TRT’de Yayın Yönetmenliği görevlerinde de bulunan uzun yıllar TRT’de çalıştı.

Özkan Evli ve iki çocuk sahibiydi. Arapça ve Fransızca biliyordu.


 

Yorumlar