387 Yargı Mensubunun Göreve İadesine Yeniden İnceleme

Danıştay'ın göreve iade kararı verdiği 387 yargı mensubu hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) yeni bir inceleme başlattı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, FETÖ ile mücadelenin önemine vurgu yaptı.

Google Haberlere Abone ol
387 Yargı Mensubunun Göreve İadesine İnceleme

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Danıştay tarafından FETÖ'den ihraç edilen ancak sonrasında göreve iadesine karar verilen 387 yargı mensubu hakkında yeni bir inceleme süreci başlattı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Zonguldak'ta yaptığı açıklamada, 2016 yılından itibaren olağanüstü hal çerçevesinde 4 bin 6 hakim ve savcının meslekten ihraç edildiğini anımsattı.

DANIŞTAY'IN İADE KARARLARI

Danıştay'ın, ihraç edilenlerden dava açan 387 ismin mesleğe iadesine karar verdiğini belirten Tunç, bu kararlar neticesinde hakim ve savcıların mesleklerine geri döndüğünü aktardı. Temyiz süreçlerinin devam ettiği ve kesinleşmeyen dosyalar olduğunu ifade eden Tunç, HSK'nın bu iade kararları sonrasında 387 isimle ilgili olarak yeniden inceleme başlattığını duyurdu.

FETÖ İLE MÜCADELEDE KARARLILIK

Adalet Bakanı, özellikle FETÖ ile mücadele konusunda kararlılıklarını vurgulayarak, devlet kurumlarında bu terör örgütüne karşı hassasiyetin korunmasının önemine değindi. Cumhurbaşkanı'nın da Danıştay kararıyla ilgili gerekli açıklamaları yaptığını anımsatan Tunç, HSK'nın incelemesi neticesinde soruşturmaya dönüşecek dosyalar olursa, bunun kararının ilgili kurul tarafından verileceğini belirtti.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

HSK Teftiş Kurulu'nun incelemeleri neticesinde, ilgili yargı mensupları hakkında yeni bir değerlendirme yapılacak. Bu süreç, FETÖ ile mücadelede devletin hassasiyetini ve yargı mensuplarının bu mücadeledeki yerini bir kez daha ön plana çıkarıyor. Adalet Bakanı'nın açıklamaları, yargı mensuplarının görevlerine iadesi konusunda titiz bir inceleme sürecinin işletileceğini gösteriyor.

Yorumlar