Bakan Pakdemirli son durumu açıkladı

Yangınların son durumu hakkında Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli açıklama yaptı. Yangın son durum Türkiye geneli yangınlar kontrol altına alındı mı?

Google Haberlere Abone ol
Bakan Pakdemirli son durumu açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 209 orman yangınının kontrol altına alındığını bildirdi. Yangın son durum Türkiye geneli yangınlar kontrol altına alındı mı?

Pakdemirli, Twitter hesabından ülke genelinde son 10 günde çıkan yangınlara ilişkin "Ormanın kahramanlarının 5 ilde 13 adet orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları büyük bir özveri ile devam ediyor. Son 10 günde ise 47 ilde 209 orman yangını kontrol altına alındı." ifadesini kullandı.

Bakan Pakdemirli'nin paylaşımında yer verdiği infografikte, Muğla'da 8, Aydın'da 2, Burdur, Isparta ve Karabük'te birer olma üzere 13 yangının devam ettiği bilgisi yer aldı.

Yangın son durum Türkiye geneli yangınlar kontrol altına alındı mı?
Yangın son durum tablosu

 

MANAVGAT VE MARMARİS BÜYÜK YANGINLARI KONTROL ALTINDA

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Marmaris'teki orman yangınlarına ilişkin olarak, "Bölgedeki yangınlar tamamen kontrol altına alındı ve söndürüldü. Soğutma çalışmalarına devam ediliyor" ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Ersoy, şu bilgileri verdi: "Bölgedeki yangınlar tamamen kontrol altına alındı ve söndürüldü. Soğutma çalışmalarına devam ediliyor. El birliğiyle yeni bir Marmaris hikayesi yazarak bunu hızlı şekilde hayata geçireceğiz. Bu seneki 25 milyon turist hedefimiz ve 20 milyar dolar gelir hedefimizde bir değişiklik yok.

MANAVGAT'TAN DA İYİ HABER

Orman Bakanı Pakdemirli ise Manavgat ve Gündoğmuş yangınlarının da kontrol altına alındığını açıklamıştı.


 

Yorumlar