Ünlü edebiyatçılar İstanbul'da bir araya geldi

İspanya ve Latin Amerika edebiyatının önemli isimleri İstanbul'da bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Ünlü edebiyatçılar İstanbul'da bir araya geldi

İspanya ve Latin Amerika edebiyatının önemli isimlerini bir araya getiren "İspanyol ve Latin Amerika Edebiyatı Buluşması" İstanbul'da bir otelde başladı.

İspanya'nın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Cervantes Enstitüsü tarafından düzenlenen etkinliğin açılışına, İspanya ve çeşitli Latin Amerika ülkelerinin Türkiye'deki dış misyon temsilcileri katıldı.

İstanbul Cervantes Enstitüsü Müdürü Fernando Vara de Rey Irezabal, programın açılışında AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İstanbul Cervantes Enstitüsü ve İspanya Büyükelçiliği, burada birçok yazarı davet ederek İspanya ve Latin Amerika'ya dair bir kültür etkinliğinin düzenlenmesinin ilgi çekeceğini düşünüyordu. Birçok ülkeden gelen yazarları İstanbul’da buluşturmak istedik. Aynı zamanda Latin Amerika ülkelerinin büyükelçilerinin de desteği gerekiyordu. Çok mutluyuz ki hepsi destek verdi ve yazarların buraya gelmesinde yardımcı oldular." dedi.

İstanbul'un dünyanın en büyük şehirlerinden biri olduğunu anımsatan Irezabal, "İstanbul’da bu etkinlik ilk kez yapılıyor. İstanbul’un oldukça önemli bir tarihi ve edebiyatı var, bu etkileyici yönü sebebiyle İstanbul’u tercih ettik." ifadelerini kullandı.

İspanya ve çeşitli Latin Amerika ülkelerinden dünyaca ünlü edebiyatçıların bir araya geldiği etkinlik, 14 Ekim'e kadar devam edecek.

Yorumlar