Sudan liderinin oğlu Ankara'da toprağa verildi

Sudan Cumhurbaşkanının oğlu Abdurrahman, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Burhan'ın oğlu için düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz da katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Sudan liderinin oğlu Ankara'da toprağa verildi

Ankara, Çankaya'da 6 Mart tarihinde yaşanan trajik bir trafik kazası, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan'ın oğlu Mohamed Abdulfettah el-Burhan Abdurrahman'ın hayatına mal oldu. İncek Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bulvarı'nda motosikletiyle bir araca çarpan Abdurrahman, ağır yaralanmış ve acilen Bilkent Şehir Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

YAKLAŞIK İKİ AYLIK YAŞAM MÜCADELESİ

Mohamed Abdulfettah el-Burhan Abdurrahman, kaza sonrası yaklaşık iki ay boyunca hastanede hayat mücadelesi verdi. Tüm çabalarına rağmen Abdurrahman, dün itibarıyla hayatını kaybetti. Sudan ve Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeden taziyeler Abdurrahman ve ailesine iletildi.

CENAZE TÖRENİ VE KATILIMCILAR

Abdurrahman'ın cenaze töreni, Karşıyaka Camii'nde düzenlendi ve törene Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan'ın yanı sıra Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ve Sudan Büyükelçiliği'nden yetkililer katıldı. Cenaze namazı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından kıldırıldı.

DEFİN İŞLEMİ

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Mohamed Abdulfettah el-Burhan Abdurrahman'ın cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine katılanlar, Abdurrahman için dua etti ve ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu. Tören, Sudan ve Türkiye'nin yanı sıra diğer ülkelerden gelen resmi yetkililerin de katılımıyla uluslararası bir dayanışma örneği sergiledi.

Yorumlar